Daugavpils pilsētas domē sveica XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku dalībniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 10.jūlijā, pilsētas domē notika svinīgs pasākums par godu XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētku dalībniekiem – mākslinieciskajiem kolektīviem un to vadītājiem, kā arī brīvprātīgajiem, kuri piedalījās svētku rīkošanā.

Pasākuma sākumā visi noskatījās nelielu video par svinīgu gājienu Rīgā, un klātesošie vēlreiz izjuta svētku neaizmirstamo gaisotni. Pēc tam klātesošos uzrunāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kurš apsveica kolektīvus ar veiksmīgu dalību svētkos un pateicās par Daugavpils pārstāvēšanu tajos, atzīmējot, ka bija priecīgs par daugavpiliešu spilgto uzstāšanos, kā arī izteica cerību, ka nākotnē būs iespējams kopīgi īstenot dažādus pasākumus.

Pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka Latvijā neesot daudz svētku, kuri apvienotu visus valsts iedzīvotājus, un Dziesmu un deju svētki ir gandrīz vienīgie, kuros nav nozīmes klasei, partijai, opozīcijai: „Tāpat kā šobrīd pilsētas domē”. J.Dukšinksis pievienojās pateicības vārdiem, atzīmējot, ka Daugavpils tika pārstāvēta godam.

Vēlāk sākās kolektīvu un to vadītāju, kā arī brīvprātīgo apbalvošanas ceremonija. Daugavpils pilsētas domē sveica un pasniedza Pateicības rakstus 29 kolektīviem, kuri pārstāvēja mūsu pilsētu XXV Vispārējo Dziesmu un XV Deju svētkos, un 9 cilvēkiem, kuri palīdzēja svētku rīkošanā.

Atgādināsim, ka augstas vietas izcīnīja vīriešu koris „Forte” (diriģents Jevgeņijs Ustinskovs), un Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” Lilijas Graudiņas vadībā.

Varam lepoties ar vīru kori „Forte”, kurš ieguva otro vietu Vīru koru kategorijā un tika izvirzīts dalībai Pasaules koru olimpiādē, kura norisnāsies 2014.gadā un deju kolektīvu „Saime”, kurš vidējās paaudzes deju kolektīvu kategorijā ieguva trešo vietu.

Jauktais koris „Daugava” viena no Dziesmu un deju svētku virsdiriģentiem Jevgeņija Ustinskova vadībā iekļuva valsts labāko koru desmitniekā.



Написать комментарий