Pēc gandrīz 4 gadu renovācijas ekspluatācijā nodotas 6 Daugavpils skolas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 2010.gada Daugavpilī tiek īstenots skolu ēku energoefektivitātes paaugstināšanas un teritoriju labiekārtošanas projekts.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka patlaban ekspluatācijā nodotas 6 Daugavpils skolas – Daugavpils 3.vidusskola, 5.pamatskola, 9., 10. 17.vidusskola un Valsts ģimnāzija. Pēc atkārtota atklāta konkursa noslēgti līgumi par 11 skolām, būvdarbi turpinās.

Darbi esot pabeigti J.Raiņa 6.vidusskolā un 12.vidusskolā, tiek gatavota dokumentācija objektu nodošanai ekspluatācijā. Pārējās skolās darbi rit pilnā sparā, būvnieki sola, ka objekti tiks nodoti ekspluatācijā līdz mācību gada sākumam, kā tas norādīts līgumos.

Jauni darbuzņēmēji noteica darbus, bez kuriem objekti nevar būt nodoti, runa ir par ugunsdrošības nodrošināšanu un citiem darbiem, kuri ir nepieciešami. Tiek precizēti neplānotie izdevumi, kurus nāksies segt atbildīgām personām.

Pēc A.Kursīša vārdiem, ekspluatācijā nodotajās skolās tiks taupīta siltumenerģija. 2011.gadā renovētajās skolās apkures maksa tika samazināta par 35-40%, 2012.gadā – par 30-35%.

Runājot par iemesliem, kādēļ projekta īstenošana ieilga, izpilddirektors minēja gan objektīvus, gan subjektīvus iemeslus, tostarp līgumu laušanu ar iepriekšējiem darbuzņēmējiem, inventarizācijai nepieciešamo laiku, birokrātiskos jautājumus – saskaņošanu ar ministrijām utt.

Projekta kopējās izmaksas – 9,955 miljoni latu.


Написать комментарий