Daugavpils novada Teātra trupa saņēma pateicību no kultūras ministres

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka neilgi pirms Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem Daugavpils novada Kultūras centrā notika Teātra trupas „Trešais variants” izrāde „Skroderdienas Silmačos. Millenium”, kas iestudēta pēc R.Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” motīviem

Pēc iestudējuma režisoru Intas Uškānes un Viestura Renča domām, latviešu literatūras klasiķim Rūdolfam Blaumanim nav laika robežu, viņa aprakstītās problēmas ir mūžīgās – dzīve un nāve, mīlestība un naids, labais un ļaunais. Gadsimti mainās, bet cilvēkus uztrauc viens un tas pats.

Atgādināsim, ka pasākums Daugavpils novada Kultūras centrā tika rīkots, lai tie, kuriem nebija iespējas doties uz Dziesmu un deju svētkiem Rīgā, varētu izbaudīt iestudējumu, kuru 2.jūlijā Teātra trupa „Trešais variants” piedāvāja Rīgas skatītāju uzmanībai, par ko saņēma kultūras ministres Žanetas Jaunzemes Grendes un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes parakstītu Pateicību par veikumu Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā.

Jāatzīmē, ka šis iestudējums pagājušā gada Latvijas amatierteātru festivālā bija izpelnījies pozitīvas atsauksmes. Izrāde atšķiras ar oriģinalitāti, mūsdienīgu skaitījumu, tā domāta skatītājiem, kuri ir vecāki par 16 gadiem, jo izrādes laikā aktieri dzer alu, ēd sieru, kliedz, kaujas, arī smēķē, par ko viena no iestudējuma režisorēm – Inta Uškāne – pastāstīs klausītājiem kādā no Latvijas radio pārraidēm.


Написать комментарий