Otrdien vietām līs un iespējams pērkona negaiss

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Otrdien nelielas zema spiediena ieplakas ietekmē mākoņi mīsies ar sauli un vietām īslaicīgi līs, kā arī iespējams pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +18 un +23 grādu atzīmei.

Savukārt jūras piekrastē būs nedaudz vēsāks un gaiss iesils līdz +16, +17 grādiem.

Jau ziņots, ka no trešdienas laika apstākļi Latvijā mainīsies, jo atmosfēras spiediens mūsu reģionā paaugstināsies. Nokrišņi nav gaidāmi, bet Latvijā pakāpeniski atgriezīsies karstums un ceturtdien vietām gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz +25 un +27 grādiem.

Tuvojoties brīvdienām un Līgo svētkiem, atmosfēras spiediens pazemināsies, tādēļ karstajā gaisa masā gaidāms, ka veidosies gubu-lietus mākoņi, nesot gan lietusgāzes, gan arī pērkona negaisu – tātad 23. un 24.jūnijā gan naktī, gan dienā atsevišķos rajonos tiks novērots lietus.

Lietus gan noteikti nebūs ilgstošs un neaptvers visu Latvijas teritoriju. Patreizējā informācija liecina, ka augstāka lietus varbūtība ir valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий