Lietuvas basketbolistes nepārvar EČ priekšsacīkstes

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Eiropas čempionāta finālturnīrā otro zaudējumu divās spēlēs svētdien piedzīvoja Lietuvas sieviešu basketbola izlase, kas D grupas mačā ar 51:70 (14:14, 8:25, 9:14, 20:17) piekāpās Čehijai.

Tādējādi lietuvietes ir zaudējušas teorētiskas iespējas kvalificēties nākamajai kārtai, jo pirmdien pēdējā spēlē tiksies ar D grupas līderi Baltkrieviju. Baltkrievietes vakara ar 57:43 pieveica Horvātiju, tādējādi ar savu otro uzvaru divos mačos nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā. Savukārt Lietuvas zaudējums pavēra cēlu uz otro posmu Čehijai un Horvātijai.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm no A grupas vietu nākamajā kārtā ir nodrošinājusi Turcija, bet viena "liekā" būs Melnkalne, Slovākija vai Ukraina. Tikmēr B grupā vietu nākamajā kārtā nodrošinājušas Spānija un Zviedrija, kas vakar sensacionāli ar 68:57 pieveica Krieviju (krievietēm otrais zaudējums divās spēlēs). Pēdējo ceļazīmi no šīs grupas iegūs Krievija vai Itālija, turklāt Krievijai savstarpējā mačā jāuzvar ar vismaz septiņu punktus starpību, pretējā gadījumā ceļazīmi iegūs Itālija.

C grupā vietu nākamajā kārtā nodrošinājušas Francija un Lielbritānija, bet pēdējo ceļazīmi sadalīs Latvija un Serbija, kuru mačs sāksies pulksten 16:00.


Написать комментарий