Slavens kļuvis varonīgs suns bez augšžokļa

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Filipīnās par īstu sensāciju kļuvusi divus gadus vecā kucīte Kabanga, kura, glābjot bērnus no nāves, guva nopietnas traumas, bet tagad pēc ilgstošas ārstēšanās ārzemēs sagaidīta kā varone.

Dzīvnieciņš 2011. gadā demonstrēja apbrīnojamu varonību - kucīte metās zem motocikla, tādējādi paglābjot no nopietniem savainojumiem sava saimnieka meitiņu un krustmeitu.

Tiesa, sadursmes rezultātā suņuks zaudēja augšžokli un degunu, bet tas nelaupīja dzīvnieka dzīvotsparu - pēc avārijas Kabanga uz laiku bija aizbēgusi, lai vienatnē apārstētu traumas, bet pēc tam atgriezās mājās.

Suņa saimnieki mazo meiteņu glābēju iemidzināt atsacījušies, un kucīte turpinājusi dzīvi un pat laidusi pasaulē kucēniņus, bet tad viņas dzīve mainījusies - kāda amerikāņu medmāsa pamanījusi ziņas par neparasto gadījumu un uzsākusi līdzekļu vākšanu suņa ārstēšanai. 

Kad nepieciešamā nauda bija savākta, suņuks tika aizsūtīts uz Ameriku, lai tur speciālisti izglābtu dzīvnieka purniņu, un septiņu mēnešu laikā Kalifornijā varonīgais suns pārcietis dažādas operācijas un citas medicīniskas procedūras, kā arī izgājis rehabilitācijas kursu.

Tagad Kabanga atgriezusies dzimtenē, kur viņa ne tikai nēsāta uz rokām, bet arī tikusies ar dažāda līmeņa amatpersonām, apmeklējusi zooloģisko dārzu, dažādas prezentācijas un citus pasākumus, kur dzīvnieks slavināts un apdāvināts.

Vecais saimnieks gan pagaidām rūpes par savu mīluli atsacījies uzņemties, jo, kā vēsta ārvalstu mediji, viņu piemeklējušas nopietnas finansiālas problēmas, kā arī jātiek galā ar atkarību no alkohola.


Написать комментарий