Baltkrievijas degvielu vēlas piegādāt uz Ventspili un Fanipolu caur vadu

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Aprīlī un maijā speciālā komisija veica mēģinājuma degvielas padevi pa Novopolockas – Ventspils vadu un plāno nākotnē regulāri veikt degvielas piegādi šajā maršrutā, ziņo portāls news.tut.by.

Koncernā apgalvo, ka šī degvielas piegādes realizācija, ko īsteno kompānija „Transneft” ir lietderīga, jo ir tehniskā iespēja piegādāt degvielu uz Ventspili  pēc Eiro – 4 standartiem. Kopumā ar vada palīdzību tiek īstenota Krievijas dīzeļdegvielas piegāde, degviela satur 200-300 ppm sēra.

Ir noslēgta vienošanās starp Krieviju un „Transneft” kompāniju par degvielas piegādi uz Ventspils ostu. Piedāvātie piegādes tarifi ir daudz zemākie nekā tie, kuri tiek piedāvāti, piegādājot degvielu ar dzelzceļa transportu, līdz ar to degvielas cenas būs zemākas.
Valsts koncernā atgādināja, ka no 2013.gada 1.janvāra Baltkrievijā dzelzceļa transporta piedāvātie tarifi pieauga 7-10 reizes. Eksporta tarifi samazinājās tikai par 5% 617 km lielam attālumam, bet mazākajos attālumos piedāvātie tarifi pieauga par 46%.

Nākotnē plāno īstenot regulārās degvielas piegādes. Tas arī sekmēs no 2014.gada samazinātā sēra daudzumu degvielā par 50 ppm Krievijas dīzeļdegvielā, kuru piegādās pa „Transneftprodukt” vadu.

„Belneftehim” koncernā atzīmēja, ka pašlaik tiek pabeigta tehniski – ekonomiskā piegādes vada izstrādāšana, tas būs paredzēts degvielas transportēšanai Baltkrievijas teritorijā Novopolockas – Finipolas maršrutā. Izstrādāto projektu atbalstīja „Naftana”, „Polocktransneft Družba”uzņēmums un „Belrusneft” uzņēmumi.


Написать комментарий