Ludza: mātes dienā ielūdzam uz kinoteātri „Latgale”

kadrs no video
kadrs no video

12. maijā plkst. 16.00 Mātes dienā, visi tiekat mīļi aicināti uz kinoteātri „Latgale”, lai kopīgi noskatītos Jāņa Norda spēlfilmu MAMMU, ES TEVI MĪLU. Filma prestižajā kino festivālā Berlinale sadaļā Generation-KPluss saņēma Starptautiskās žūrijas balvu un 7500 eiro naudas balvu.

Šī ir pirmā reize, kad pilnmetrāžas spēlfilma no Latvijas saņem apbalvojumu Berlīnes kino festivālā. Nozīmīgo balvu klātienē saņēma filmas režisors Jānis Nords un producente Alise Ģelze. Filma festivāla laikā tika izrādīta trīs reizes, atsaucība no kino profesionāļu un skatītāju puses bija liela. «Berlīnes kinofestivālā pārliecinājāmies, ka filma spēj vienlīdz labi aizraut gan pieaugušos, gan bērnus. Spriedzes momentos zālē valdīja klusums, bet komiskie brīži raisīja smieklus”, tā saka režisors. Filma ir dimanisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māmiņu. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas nepatikšanās ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzes lokā….

Nāciet uz kinoteātri, jo zinu, ka daudzi jau gadiem ilgi nav apmeklējuši šo iestādi. Nāciet ar bērniem, ar māmiņām, vecmāmiņām un par brīvu velti uzdāvināsim māmiņām svētkus, kopīgi noskatoties filmu „Mammu, es tevi mīlu”.


Написать комментарий