Daugavpils bērnudārzi varēs uzņemt bērnus uz dažiem mēnešiem un slēgs ar vecākiem līgumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kārtējās sēdes gaitā deputāti atbalstīja lēmumu par grozījumiem noteikumos, kuri nosaka bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka tiek ierosināts papildināt noteikumus, paredzot pirmsskolas izglītības iestādes iespēju bērna vairāk nekā 3 mēnešu prombūtnes laikā (attaisnojošo iemeslu dēļ) uz 3 mēnešiem (izņemot vasaras laiku) uzņemt citu bērnu, kas ir reģistrēts datu bāzē.  

M.Isupova paskaidroja, ka bieži vien ģimenes apstākļu dēļ vecāki vēlētos uz dažiem mēnešiem iekārtot bērnu pirmsskolas izglītības iestādē, bet viņu rinda vēl nav pienākusi. Arī pirmsskolas izglītības iestādēs ir bērni, kuri vairāk nekā 3 mēnešus neapmeklē iestādi, tādēļ ierosinājums ir reāli īstenojams. Minētā iespēja acīmredzot nebūs pārāk pieprasīta, tomēr ļoti nepieciešama daļai ģimeņu.

Noteikumi arī tika papildināti ar punktu, kas noteic, ka tagad katra pirmsskolas izglītības iestāde slēgs līgumus ar vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem par bērna izglītošanu un aprūpi. Pēc M.Isupovas vārdiem, šobrīd vecāki atved bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi, parakstās iekšējos dokumentos, ka ir iepazīstināti ar noteikumiem, bet uz rokām dokumentus nesaņem. Savukārt līgumu slēgšana, kā tas tiek darīts vairākās pašvaldībās, pasargās gan vecākus, gan iestādes no dažādiem pārpratumiem.  

Deputātu izskatīšanai tika piedāvāts arī līguma paraugs, jo katra pirmsskolas izglītības iestāde varēs koriģēt līgumu, ņemot vērā savu specifiku. Dažas deputātu izteiktās piezīmes attiecās uz līgumā atrunāto kārtību, par to, kas darāms, ja vecāks pēc bērna ieradies alkohola reibuma stāvoklī. Tāpat jautājumi bija radušies par to, ka vecākiem jākompensē bērna nepieļaujamās uzvedības rezultātā sabojātā īpašuma vērtība. M.Isupova paskaidroja, ka šajā gadījumā runa ir par to, ja vecāki ar nodomu bojā īpašumu (tādi gadījumi ir bijuši) vai, piemēram, bērns izsit logu.

Ņemot vērā izmaiņas, lēmuma projekts tiks nodots apstiprināšanai Domes deputātiem sēdē, kas notiks 11.aprīlī.
 


Написать комментарий