Jaunos amata pienākumus sāk pildīt policijas augstākā līmeņa priekšnieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lai nodrošinātu labākās prakses pārņemšanu sistēmas ietvaros un novērstu ikdienas rutīnas veidošanos no pirmdienas jaunos amatos tiek pārcelti policijas augstākā līmeņa priekšnieki, norāda Valsts policijā.

Amatpersonas pārceltas jaunajos amatos uz trīs gadiem, un likums paredz, ka pēc tam amatpersonām būs saglabātas tiesības atgriezties iepriekšējā vai līdzvērtīgā amatā.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis nesen nolēma veikt policijas augstākā līmeņa priekšnieku rotāciju. Tā VP ir jau otrā augstu amatpersonu nomaiņa pēdējā pusotra gada laikā.

Lai īstenotu teorijas un prakses mijiedarbību, līdzšinējais Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis no pirmdienas tiek pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā, savukārt, lai īstenotu praksē jaunākās zinātniskās un teorētiskās atziņas līdzšinējais koledžas direktors Artis Velšs dienesta interesēs pārcelts Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Lai radītu iespēju vadīt pēc atbildības pakāpes līdzīga līmeņa struktūrvienības, integrētu jaunas idejas, kā arī efektīvi izmantotu uzkrāto profesionālo pieredzi, no šodienas dienesta interesēs par Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku iecelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns ir iecelts Grišina līdzšinējā amatā, jo viņam ir ilggadējā profesionālā pieredze sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Tāpat nākotnē plānots ieviest personāla rotācijas sistēmu vienā reģionā vai starp reģioniem, kas radīs iespēju izprast darba atšķirības starp struktūrvienībām reģionu līmenī, kā arī līdzīgās nodaļās, informē Valsts policijā.


Написать комментарий