2012.gadā vietējo būvfirmu darbu apjomi saruka: šogad Dome cer uz pieaugumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Analizēt rezultātus būvniecības nozarē šodien ir sarežģīti, ņemot vērā to, ka vairāki lieli Daugavpils būvuzņēmumi ir maksātnespējas procesā, paziņoja Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Daugavpils firmu saviem spēkiem veikto būvdarbu apjoms ir tikai 72% no pagājušā gada līmeņa. Lielākais būvdarbu pasūtītājs pilsētā ir pilsētas dome. V.Nadeždins atzīmēja, ka 2012.gada beigās ir notikuši jauni konkursi, un galvenais būvdarbu apjoms tiks veikts 2013.gadā.


Jāatzīmē, ka 2011.gadā būvniecībā bija vērojams darbu apjoma pieaugums par 15% - tas sastādīja 21,2 miljonu latu. 2011.gadā būvniecībā bija nodarbināti 1 192 cilvēki, kas ir nedaudz mazāk, nekā 2010.gadā.

Nodarbinātības valsts aģentūras analītiķi ziņo, ka pēdējā laikā bezdarbnieka statuss arvien biežāk tiek piešķirts cilvēkiem, kuru pēdējā darba vieta bija saistīta ar būvniecības jomu. Tomēr līdz ar būvdarbu apjoma samazināšanos Daugavpilī, oficiāli reģistrēto bezdarbnieku skaits gada laikā samazinājies par 748 cilvēkiem un ir 10,6% no ekonomiski aktīvu iedzīvotāju kopskaita – 4 762 cilvēki.
 


Написать комментарий