Timošenko apsūdzēta slepkavībā

foto: uainfo.censor.net.ua
foto: uainfo.censor.net.ua

Ukrainas prokuratūra piektdien apsūdzējusi bijušo premjerministri Jūliju Timošenko saistībā 1996.gadā notikušo parlamenta deputāta Jevgēņija Ščerbana slepkavību, ziņo LETA-AFP.

Prokuratūra informējusi Timošenko, ka viņa tagad oficiāli ir aizdomās turamā Ščerbana slepkavības lietā, un norādījusi, ka notiesāšanas gadījumā viņai draud mūža ieslodzījums.

Pēc prokuratūras datiem, Timošenko un cits bijušais premjerministrs Pavlo Lazarenko par Ščerbana slepkavību samaksājuši 2,8 miljonus dolāru.

Ukrainas parlamenta deputāts un tirdzniecības kompānijas īpašnieks Ščerbans un viņa sieva tika nogalināti 1996.gada novembrī Doņeckas lidostā. Viņus nošāva trīs par miličiem pārģērbušies vīrieši.

Šāvēji atzinušies, ka saņēmuši naudas pārskaitījumus no bankas konta, kas saistīts ar Timošenko un toreizējo premjerministru Lazarenko.

Ekspremjere, kas 2011.gada beigās sāka izciest viņai par varas pilnvaru pārsniegšanu piespriesto septiņu gadu cietumsodu, jau astoņus mēnešus atrodas Harkovas slimnīcā.

8.janvārī viņa uzsāka pilsoniskās nepakļaušanās akciju, protestējot pret to, kā viņa slimnīcā tiek apsargāta.

Piektdien Harkovas Kijevas rajona tiesa turpina izskatīt otro pret Timošenko ierosināto lietu, kurā ekspremjere ir apsūdzēta par finanšu mahinācijām 90.gadu otrajā pusē, kad viņa vadīja korporāciju "Ukrainas vienotās enerģētiskās sistēmas".

Timošenko līdz šim nav piedalījusies nevienā "otrās lietas" tiesas sēdē. Tās pastāvīgi tiek atliktas.

Šo piektdien Timošenko kārtējo reizi - jau 13 - atteicās ierasties tiesā.


Написать комментарий