L.Jankovska pastāstīja par braucienu uz Harbinu un 10 gadu ilgu sadarbību ar šo Ķīnas pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.janvārī Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē tika stāstīts arī par braucienu uz brālības pilsētu Harbinu (Ķīna), kuru no 3. līdz 10.janvārim apmeklēja delegācija no Daugavpils – trīs pašvaldības darbinieki un četri uzņēmēji.

Vicemērs Līvija Jankovska, kura kopā ar kolēģiem Mečislavu Truskovski un Domes Attīstības departamenta komercdarbības vecāko speciālistu Edvardu Sargsjanu, pastāstīja, ka šogad aprit 10 gadi kopš sadarbības līguma noslēgšanas ar Harbinu. Sakarā ar veiksmīgu sadarbību ar šo pilsētu, arī šogad Daugavpils tika aicināta piedalīties dažādos Harbinas pasākumos.

L.Jankovska paziņoja, ka nedēļas laikā delegācijas pārstāvji ne tikai aplūkoja ledus skulptūras, bet arī apmeklēja izstādi, kur Daugavpils prezentēja informāciju par pilsētas uzņēmumiem un ražoto produkciju. Vicemērs paziņoja, ka viņa prezentēja mūsu pilsētu konferencē, kura norisinājās pasākuma ietvaros, un delegācijas pārstāvji apmeklēja industriālās zonas un investīciju centrus, iepazīstoties ar praksi darbā ar investoriem un uzņēmējiem.

Vicemērs pastāstīja, ka vairāku apskatāmo jautājumu vidū tika runāts arī par medicīnas un tūrisma jautājumiem, piemēram, tika apspriesta iespēja iekļaut Daugavpili tūrisma maršrutos. Vizītes laikā Daugavpils pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar citu pilsētu pārstāvjiem, kuras arī sadarbojas ar Harbinu.

L.Jankovska atzīmēja, ka Daugavpilij būtu labi pārņemt Harbinas pieredzi un aicināja vietējos uzņēmējus, kuri ir ieinteresēti sadarbībā ar Harbinu, vērsties Domē, kuras rīcībā ir kontaktinformācija, kas palīdzēs vienoties par sadarbību.

Pēc L.Jankovskas domām, tā bija ļoti produktīvā vizīte, kaut arī mūsu trūkums sadarbībā ar Harbinu ir tas, ka pastāvīgi mainās pašvaldības pārstāvji, kuri prezentē Daugavpili, tas rada neuzticību pilsētai. Kā arī vicemērs atzīmēja, ka Daugavpilij jāatjauno informācija par pilsētu, kas ievietota brālības pilsētām veltītajā muzejā.

Vicemēru nedaudz sarūgtināja Daugavpils iedzīvotāju reakcija uz viņas komentāru, kas izskanēja Krievijas televīzijā. L.Jankovska paziņoja, ka intervijā viņa esot teikusi, no kurienes ieradusies delegācija un kādi ir tās mērķi, tomēr tas netika iekļauts sižetā.
Izdarot secinājumus, vicemērs atzīmēja, ka, viņasprāt, noteikti jāturpina sadarbība ar Harbinu. Minēto viedokli atbalstīja uzņēmējs Jevgeņijs Vladimirovs, kurš arī piedalījās preses konferencē un pozitīvi novērtēja braucienu, piebilstot, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem uzņēmēju brauciens nav jāsaista ar politiku.

 


Написать комментарий