J.Viļums: Lielbritānijas izstāšanās no ES diez vai liks latgaliešiem atgriezties mājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā arvien biežāk izskan informācija par to, ka Lielbritānija vēlas izstāties no Eiropas Savienības.

Nesen Eirokomisijas bijušais priekšsēdētājs un viens no Eiropas vienotā tirgus izveides iniciatoriem Žaks Delors ierosināja Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, bet pirms tam parlamenta sēdē Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja, ka neizslēdz varbūtību par Lielbritānijas izstāšanos no ES. Par to, kādā veidā šāds notikumu pavērsiens varētu ietekmēt latgaliešus, daudzi no kuriem dzīvo Lielbritānijā, portāls Gorod.lv jautāja Latgales attīstības atbalstītājam, Saeimas deputātam Jurim Viļumam (RP).

Komentējot iespēju, kā Lielbritānija varētu izstāties no ES, J.Viļums teica, ka minētais jautājums nopietni vēl netika skatīts, tāpēc būtu pāragri izteikt kādus pieņēmumus. Tomēr, teorētiski runājot par Lielbritānijas izstāšanos no ES, tas diez vai liktu latgaliešiem atgriezties dzimtenē, uzskata deputāts.

J.Viļums ir pārliecināts, ka ārzemēs Latvijas iedzīvotājus piesaista iespēja atrast labu darbu ar adekvātu darba algu, tāpēc, lai viņi atgrieztos dzimtenē, jāīsteno vesela programma, kuras rezultātā viņi vēlētos dzīvot un strādāt Latvijā.

Pēc deputāta domām, šīs programmas ietvaros jāievieš adekvāta nodokļu politika, jo, saņemot darba algu 500 latu apmērā Latvijas iedzīvotāji maksā lielākos nodokļus Eiropā. Kā arī jānodrošina cilvēkiem darba vietas. Pēc J.Viļuma domām, bērni jau skolā jāpieradina nebaidīties un uzsākt savu biznesu, strādāt pie savas attīstības un konkurētspējas paaugstināšanas, kā arī meklēt attīstības variantus un naudas pelnīšanas likumīgās iespējas.

J.Viļums atzīmēja, ka labas idejas iekļautas Ekonomikas ministrijas izstrādātajā reemigrācijas plānā, piebilstot, ka valsts sper pirmos soļus pretī ārzemēs dzīvojošajiem iedzīvotājiem: no šā gada Latvijā samazināti daži nodokļi, tuvākajos gados šī prakse tiks turpināta.


Написать комментарий