Svētdien uz ielām atrasti pirmie šīs ziemas sala upuri

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Svētdien uz ielām atrasti divi, iespējams, nosalšu vīrieši, kuri varētu būt šoziem pirmie sala upuri, portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viens miris 48 gadus vecs vīrietis atrasts uz ielas Kurzemes reģionā, bet otrs 60 gadus vecs vīrietis – Zemgales reģionā. Mirušo nāves iemeslus gan noteiks ekspertīzē, taču mediķi spriež, ka abi ir nosaluši, jo atrasti guļam uz ielas salā. Vītola vēsta, ja arī ekspertīze apliecinās, ka vīriešu nāves iemesls ir ķermeņa atdzišana, tad viņi būs šoziem pirmie nosalušie.

Kopumā svētdien mediķi devušies uz 1149 izsaukumiem, no kuriem 146 bijušas traumas. Uz ielām dažādas traumas guvuši seši cilvēki, četri Rīgas reģionā, bet divi – Kurzemē. Apsaldējušies svētdien septiņi cilvēki, vecumā no 22 līdz 61 gadam. Mediķi mudina – ieraugot uz ielas guļam cilvēku, nedrīkst tam paiet garām, bet gan jāziņo likumsargiem vai mediķiem.

Divi cilvēki svētdien guvuši termiskus apdegumus – Latgalē māte ar karstu ūdeni aplējusi desmit mēnešus vecu bērnu, bet 61 gadu veca sieviete apdedzinājusi kaklu ar atklātu liesmu. Kāds 90 gadus vecs vīrietis nonācis slimnīcā pēc tam, kad iedzēris etiķa esenci.

Uz kalniem baudot ziemas priekus neviens cilvēks traumas nav guvis, vismaz "ātrie" uz šādiem negadījumiem nav svētdien izsaukti.


Написать комментарий