Daugavpils pilsētas skolu skolēni Daugavpils Universitātē apgūst ķīmiju

foto zastavki.com
foto zastavki.com

Vecā gudrība saka, ka zināšanas ir spēks. Šo patiesību kārtējo reizi apliecina Daugavpils universitāte, organizējot ķīmijas nodarbības, kurās tika aicināti piedalīties pilsētas skolu 9.- 12.klašu skolēni.

Pēc DU Sabiedrisko attiecību  menedžeres Vitas Vilevko vārdiem, ķīmijas nodarbības universitātē notiek no septembra mēneša un tajās piedalās skolēni, kuri vēlas paplašināt savas zināšanas ķīmijā. Nodarbību mērķis ir veicināt skolēnu interesi par ķīmijas priekšmetu un apgūt ķīmiķiem nepieciešamos darba paņēmienus. Tiek lasītas lekcijas par konkrētajiem tematiem, kā arī notiek praktiskās nodarbības DU laboratorijās.

Ķīmijas nodarbības ir populāras Daugavpils vidusskolēnu vidū, jo palīdz labāk sagatavoties dažādiem konkursiem, olimpiādēm un centralizētajam eksāmenam. Diemžēl dalībnieku skaits ir ierobežots un divās grupās darbojas 10-15 cilvēki, jo laboratoriju telpas nav lielas.

Nākošā ķīmijas nodarbība notiks 15.decembrī universitātes vecajā korpusā, kas atrodas Vienības ielā 13 (201. un 214.auditorija).  Plkst.10:00 nodarbībās piedalīsies 9.-10.klašu grupa, bet plkst.12:00 - 11.-12.klašu grupa.

Kopumā skolēniem notiks 10 nodarbības, kuras turpināsies līdz jūnijam. Nodarbību ietvaros tiks runāts par neorganiskajām un organiskajām vielām, kvalitatīvajām un kvantitatīvajām analīzes metodēm, organisko vielu sastāva pētīšanu un daudz ko citu. Akciju rīko Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi.


Написать комментарий