'General Motors' kopā ar ķīniešiem radījuši sērijveida elektromobili

publicitātes foto
publicitātes foto

Amerikāņu koncerns "General Motors" sadarbībā ar ķīniešiem savā kopuzņēmumā "Shanghai General Motors" radījuši pirmo sērijveida elektromobili "Sail Springo EV". Pie markas izplatītājiem Šanhajā šis elektromobilis nonāks jau nākamā gada pirmajā pusē.

"Sail Springo EV" aprīkots ar 116 zirgspēku jaudīgu elektromotoru. Tā griezes moments ir 220 Nm, bet īslaicīgi ir palielināms līdz 510 Nm. No vietas līdz 100 km/h elektromobilis paātrinās 10,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 130 km/h.

Elektromobilim ir 22 kWh akumulatoru komplekts, kas no tradicionālās elektroligzdas (~220V) uzlādējams septiņās stundās. Ar pilnu uzlādi iespējams nobraukt 130 km distanci, bet, braucot konstanti ar 60 km/h, ar pilnu uzlādi iespējams nobraukt pat 200 km.

"Sail Springo EV" maksās 258 tūkstošus juaņu (22 652 lati). Šī elektromobiļa pircējs Šanhajā saņems vēl arī valsts un pašvaldības dotāciju 100 tūkstoš juaņu (8 780 latu) apmērā. Tāpat elektromobiļa pircējam pienākas bezmaksas numurzīme, kamēr pārējo automobiļu pircējiem tā jāiegādājas par aptuveni pieciem tūkstošiem latu ierobežotās pieejamības dēļ.


Написать комментарий