VID uz robežas 'noķer' 1,2 miljonus kontrabandas cigarešu

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) novērsis kārtējo mēģinājumu nelegāli Latvijā ievest akcīzes preces. Šoreiz muitnieku “guvums” bijis 1 218 600 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 1090 litri degvielas. Cigaretes bija paslēptas kravas automašīnas piekabes dubultsienā un autobusa pasažiera personīgajā bagāžā, Degviela atradās kravas automašīnas nestandarta degvielas tvertnēs un plastmasas pārvietojamajās tvertnēs.

VID informē, ka Silenes muitas kontroles punktā pārbaudot kravas automašīnu "DAF", VID atklāja, ka piekabes priekšējā daļā ir izveidota dubultsiena. Slēptuvē atradās 1 199 400 "Premier", "Fest" un "Magnat" marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Turpinot kontroli, atklāts, ka transportlīdzeklim izveidotas papildus divas nestandarta degvielas  tvertnes, bet virs kabīnes atradās vēl divas plastmasas pārvietojamas tvertnes, kurās bija šķidrums ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu. Kopumā tika izņemti 1090 litri degvielas. Lietas materiāli par šo pārkāpumu nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei.

Savukārt Pāternieku muitas kontroles punktā pasažieru autobusā Vitebska-Rīga, VID muitas amatpersonas kāda 32 gadus veca Baltkrievijas pilsoņa  personīgajā bagāžā atrada nedeklarētas 19 200 „West", „NZ" un „Minsk" marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols spar muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās  nedeklarējot.

Cigaretes un degviela novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīna - aizturēto automašīnu stāvlaukumā.


Написать комментарий