Prezidents Bērziņš: Obama turpinās veicināt demokrātiju un brīvību pasaulē

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš apsveica amatā pārvēlēto ASV prezidentu Baraku Obamu un pauda pārliecību, ka Obama turpinās veicināt demokrātijas un brīvības ievērošanu pasaulē.

Bērziņš nosūtīja Obamam vēstuli, sveicot viņu ar pārvēlēšanu prezidenta amatā, portālu ”Delfi” informēja Prezidenta preses dienests.


Vēstulē Andris Bērziņš raksta: ”Esmu pārliecināts, ka Jūsu pārvēlēšana ļaus Jums uzstādīt jaunus, ambiciozus mērķus gan ASV, gan starptautiski. Latviju ir ieinteresēta aktīvās transatlantiskās partnerattiecībās, it īpaši, ja runājam par ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi abos Atlantijas okeāna krastos. Esmu pārliecināts, ka Jūs arī turpināsiet pasaulē veicināt demokrātijas un brīvības ievērošanu, jo tieši Amerikas Savienotās Valstis ir pazīstamas kā šo principu stingrākās aizstāvētājas.”

Valsts prezidents apsveikuma vēstulē apliecina, ka Latvija turpinās partnerattiecības ar Savienotajām Valstīm, kopīgi veicot starptautiskas misijas, kas saistāmas ar demokrātijas veicināšanu un drošākas pasaules veidošanu.

”Ar prieku gaidu jebkuru iespēju, partnerattiecības saites starp mūsu valstīm stiprināt vēl tālāk, lai tādējādi veicinātu mūsu valstu bagātību un attīstību. Apliecinu savu augstāko atbalstu un labākos laimes vēlējumus Jūsu turpmākajā un cēlajā darbā,” vēstules noslēgumā uzsver Bērziņš.

Jau ziņots, ka ASV demokrātu prezidents Baraks Obama ir atkārtoti ievēlēts par ASV prezidentu, uzvarot republikāņu kandidātu Mitu Romniju, vēsta ārvalstu raidsabiedrības.


Написать комментарий