Rīgas vidusskolas direktorei 100 latu sods par nelikumīgu mazdēla nodarbināšanu

foto drlindagalloway.wordpress.com
foto drlindagalloway.wordpress.com

Rīgas 29.vidusskolas direktori Olgu Poluškinu par atkārtotu nelikumīgu mazdēla nodarbināšanu skolā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sodījis ar 100 latu sodu, portāls ”Delfi” uzzināja KNAB.

Lietas apstākļi liecina, ka direktore piecas reizes nelikumīgi nodarbinājusi savu mazdēlu Valēriju Kamišņikovu. Šogad 1.februārī direktore mazdēlu pieņēma darbā par laborantu cita darbinieka darbnespējas laikā, nosakot vienu darba slodzi ar darba algu 214 mēnesī. Vēlāk, 16.martā viņa izdeva rīkojumu, ar kuru grozīja mazdēla darba līgumā, pieņemot viņu darbā par sētnieku cita darbinieka atvaļinājuma laikā un nosakot mēnešalgu 200 latu apmērā. 22.martā direktore mazdēlu skolā pieņēma darbā par skolas ēkas dežurantu, nosakot mēneša algu 200 latu apmērā.

KNAB sniegtā informācija liecina, ka 2.aprīlī direktore noslēdza vienošanos ar mazdēlu par dežuranta darba turpināšanu, nosakot mēneša algu saskaņā ar tehnisko darbinieku štatu sarakstu 200 latu apmērā, bet vēlāk viņa noslēdza vienošanos ar mazdēlu par laboranta darba turpināšanu, nosakot mēneša algu saskaņā ar tehnisko darbinieku štatu sarakstu 214 latu apmērā.

Birojs, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus, konstatēja – Poluškina šādā veidā nonākusi interešu konflikta situācijā un par to ir sodāma.

Pārbaudē KNAB neguva pierādījumus tam, ka Poluškina apzināti rakstveidā neinformēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadītāju par savu atrašanos interešu konflikta situācijā, tāpēc nolemts, ka direktore nav saucama pie administratīvās atbildības par apzinātu neziņošanu par atrašanos interešu konflikta situācijā.

Izvērtējot Poluškinas personību, izdarīto likuma normu pārkāpumu un atbildību mīkstinošus apstākļus, KNAB konstatēja, ka direktore līdz lēmuma pieņemšanas brīdim nav saukta pie atbildības par administratīvajiem pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā, pārkāpumu izdarījusi aiz neuzmanības, neapzinoties tālāko seku iestāšanos. Poluškina savu vainu atzina un vaļsirdīgi nožēloja, vēsta birojā.

Tāpēc KNAB sievieti nolēma sodīt ar naudas sodu 100 latu apmērā par amatpersonas funkciju veikšanu, esot interešu konfliktā.


Написать комментарий