“Barcelona” sakauj Blūma “Rytas”, Bertānam 11 punkti pret CSKA

foto lrytas.lt
foto lrytas.lt

Viļņas "Lietuvos Rytas" (0-2) ar Jāni Blūmu ierindā ceturtdienas vakarā savā "Siemens" arēnā Lietuvas galvaspilsētā ar rezultātu 49:67 atzina spāņu giganta "Barcelona" (2-0) pārākumu, piedzīvojot otro zaudējumu Eirolīgas sezonā. Citā D grupas spēlē Belgradas "Partizan" (0-2) tikai papildlaikā atzina Maskavas CSKA (2-0) pārākumu ar 71:76, turklāt vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Dāvja Bertāna tālmetiena bija vadībā ar trīs punktu pārsvaru.

"Barsa" Viļņas kļūdas nepiedod

Spēles sākums Viļņā rezultatīva basketbola cienītājiem sagādāja vilšanos - pirmie punkti tika gūti vien pēc divarpus minūtēm. Diezgan saraustītā spēlē komandas pirmajā ceturksnī kopā guva vien 21 punktu, bet šādā stilā nedaudz ērtāk jutās viesi no Barselonas (13:8).

Lai gan otrās ceturtdaļas sākumā "Barsas" sasniegtais septiņu punktu pārsvars (17:10) uz kopējās rezultativitātes fona šķita jau solīds, "Rytas" pamazām atmodās un arvien sāka uzlabot sniegumu. 4,5 sekundes līdz puslaika beigām "Rytas" 45. numurs Blūms ar soda metienu panāca neizšķirtu (25:25), tomēr pēdējais vārds pirmajā cēlienā piederēja Lorbekam, kurš pēc auta izspēles realizēja trejaci - 28:25 "Barcelona" labā.

Otrā ceturkšņa noslēdzošajā daļā laukumā pirmo reizi "Barcelona" rindās nāca viens no lietuviešu visu laiku izcilākajiem aizsargiem Šarūns Jasikēvičs, kuru līdzjutēji sagaidīja ar aplausiem.

Pēc lielā pārtraukuma "Rytas" uzbrukums atkal biežāk beidzās ar kļūdu nevis gūtu grozu vai pat izmestu metienu, un "Barceona" nevilcinājās izmantot mājinieku brāķus, pieaudzējot pārsvaru līdz jau vairāk nekā desmit punktiem (45:34). Noslēdzošajā ceturksnī "Barcelona" jau spēlēja ar komfortablu pārliecību, un "Rytas" piedzīvoja otro neveiksmi divos mačos - 49:67.

Jānis Blūms, kā ierasts, sāka spēli pamata pieciniekā, spēlēja 26 minūtes un 19 sekundes, guva četrus punktus (2p. 0/1, 3p. 1/5, s.m. 1/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izprovocēja trīs pārkāpumus, atdeva rezultatīvu piespēli un trīs reizes pieļāva kļūdas.

"Rytas" rindās tikai viens spēlētājs gūto punktu ziņā sasniedza divciparu skaitli - Leons Radoševičs iemeta 11. "Barcelona" labā 13 punkti Huana Karlosa Navarro rēķinā, bet 11 punkti un četrs bumbas zem groziem austrāliešu uzbrucējam Džo Inglsam.

Partizan (0-2) 71, CSKA (2-0) 76

“Partizan” spēli sāka ar labu sniegumu aizsardzībā un veiksmīgu jauno spēlētāju darbību uzbrukumā. Lai gan visi sāncenši bija vismaz piecus gadus vecāki, Leo Vestermanu un Bogdanu Bogdanoviču tas nesamulsināja. Abi atklāja Belgradas rēķinu, turklāt jauniņais francūzis ātri iemeta divus tālmetienus, ilgāku laiku atstājot CSKA iedzinēju lomā.

Otrajā ceturtdaļā stafeti pārņēma Dāvis Bertāns. Trīspadsmitās minūtes sākumā, kad “armijnieki” jau bija atguvušies no sākotnējām neveiksmēm un bija priekšā ar 15:21, latviešu uzbrucējs jau pirmajā mēģinājumā realizēja tālmetienu. Minūti vēlāk, pēc neveiksmīga Vestermana tālmetiena, Dāvis izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un raidīja to grozā, samazinot starpību līdz diviem punktiem 20:22. Piezīmes arī krājās un drīz viņš tika nomainīts. CSKA līdz puslaika beigām aizmuka desmit punktu attālumā 29:39, taču pēdējā uzbrukumā Vestermans divus punktus atspēlēja.

Arī trešajā ceturtdaļā CSKA bija desmit punktu pārsvars, taču ne uz ilgu laiku. Vēlreiz viens no pakaļdzīšanās iniciatoriem bija Bertāns. Divdesmit sestās minūtes sākumā pēc viņa otrā tālmetiena starpība saruka par trešdaļu 39:45, bet trešās desmitminūtes izskaņā komandas šķīra trīs punkti 46:49.

Bertāns un Vestermans sekmīgo perimetra apšaudi turpināja arī ceturtajā ceturtdaļā. Pēc trešā francūža trāpījuma “Partizan” beidzot izvirzījās vadībā ar 55:53, taču divi Vīmsa danki atjaunoja priekšroku viesiem. Mājinieki trīs minūtes neguva punktus, līdz precīzs bija neviens cits kā Bogdanovičs, otro reizi ceturtdaļā izlīdzinot rezultātu. Sekoja vairākas neveiksmīgas uzbrukumu apmaiņas, līdz 124 sekundes pirms pamatlaika beigām Bertāns ar trešo tālmetienu panāca plus trīs belgradiešiem 60:57!

Noturēt pārsvaru neizdevās, jo pēc 20 sekundēm ar savu trejaci atbildēja Milošs Teodosičs, bet “Partizan” sistēmā uzaugušais Nenads Krstičs atguva priekšroku maskaviešiem 60:62. Atbildes gājienā Ponkrašovs pārkāpa noteikumus pret Bogdanoviču, taču puisis roka nenodrebēja 62:62. Pēdējās 59 pamatlaika sekundēs komandas punktus neguva. Galotnē Duško Vujoševičs laukumā uzlaida Bertānu, kurš pēc Bogdanoviča metiena izcīnīja atlēkušo bumbu, atspēlēja Vestermanam, taču viņa tālmetiens mērķi nesasniedza.

Pagarinājuma sākumā “Partizan” ieguva četru punktu pārsvaru (67:63, 69:65), taču CSKA, spēlējot uz Vīmsu un Teodosiču, atspēlējās. Rūdītie armijnieki guva deviņus punktus pēc kārtas, piecpadsmit sekundes pirms pagarinājuma beigām panākot plus pieci 69:74. Pēc minūtes pārtraukuma Bertāns neprecīzi šāva no distances, taču Bogdanovičs savāca bumbu un Hrjapa sita sodu. Bogdanovičs atkal meta aukstasinīgi, nu jau liekot pārtraukumu ņemt Etorem Mesinam 71:74. Bertāns uz piektās piezīmes rēķina kavēja Vīmsu, tomēr amerikānis abas reizes bija precīzs, padarot “Partizan” atspēlēšanos gandrīz neiespējamu 71:76.

Dāvis Bertāns 16:23 minūtēs guva 11 punktus (2p 1/3, 3p 3/6), izcīnīja 2 bumbas zem groziem, izdarīja 1 rezultatīvu piespēli un saņēma 5 personiskās piezīmes.

Partizan: Bogdanovič 16 (6ab, 3pb, 8ip), Westermann 15 (4rp, 7kļ.), Bertāns 11, Lučič 8, Musli 8, Gordon 8, Milosavljevič 2, Čakarevič 2, Gagič 1, Andušič, Milotinov; Djekič.
CSKA: Weems 30 (2p 8/12, 3p 2/2, 1p 8/8; 3pb, 6ip, koef. 38), Teodosič 12 (2p 2/3, 3p 1/7, 1p 5/5), Krstič 9, Erceg 9, Hrjapa 6, Jackson 5, Voroncevičs 3, Nicholas 2, Micovs, Ponkrašovs, Kauns, Sokolovs.

19.10.2012 , 10:45

sportacentrs.com


Написать комментарий