Daugavpils novada seniori Starptautisko veco ļaužu dienu svinēs pie Nīcgales lielā akmens

foto turisms.latgale.lv
foto turisms.latgale.lv

Daugavpils novadā no šī gada sākuma tiek realizēts Latvijas – Šveices sadarbības programmas apakšprojekts „Mūža atvasara”, kura mērķis ir senioru dzīves kvalitātes uzlabošana, viņu atbalsts un paaudžu sakaru nostiprināšana.

Pēc projekta koordinatores Ināras Pomjalovas vārdiem, projekta ietvaros tiek rīkoti vairāki pasākumi, kas ir vērsti uz senioru iesaistīšanu sabiedriskajā dzīvē. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 80 714 lati, projekta realizācijā piedalās arī Ilūkstes novada dome.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada seniori ļoti aktīvi atbalstīja šo projektu, apmeklējot dažādas viņiem organizētās lekcijas un fizioterapijas seansus, apgūstot datorzinību pamatus.

Piektdien, 28.septembrī, Starptautiskās Vecu ļaužu dienas priekšvakarā novada seniori pulcēsies pie vietējās ievērojamas vietas – Nīcgales Lielā akmens, lai apsveiktu viens otru, piedalītos dažādos konkursos, dziedātu dziesmas un izbaudītu mājas ēdienus no kāpostiem.

Pirms tam aptuveni 70 vecmāmiņas un vectētiņi aktīvi piedalījās sākumskolas skolēnu darbu konkursā „Es un mana vecmāmiņa/mans vectētiņš”. Uzvarētājiem tika piedāvāta iespēja doties ekskursijā kopā ar tuvu radinieku.

Daugavpils novada seniori apliecina, ka viņi ir enerģijas un spēka pilni, jo viņi plāno kopā ar vietējiem jauniešiem doties vienas dienas pārgājienā, lai izpētītu dzimto novadu, Dervānišķu ezera krastā piedalītos sporta izklaidēs un nobaudītu ugunskurā pagatavotu zivju zupu.


Написать комментарий