Daugavpils dome nojauks pusnodegušās ēkas pilsētas centrā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Finanšu komitejas kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja lēmumu par pusnodegušo ēku – šķūņu un dzīvojamās mājas – Indras ielā 9, Daugavpilī (pilsētas centrā), nojaukšanu. Pilsētas apbūves galvenais būvinženieris Viktors Nikolajevs deputātiem paziņoja, ka pamestās ēkas atrodas avārijas stāvoklī un bojā pilsētas ārējo izskatu.

Minēto īpašumu Dome bija iegādājusies pavisam nesen, un tuvākajā laikā pamestās ēkas tiks nojauktas. Kā arī tiek plānots veikt apkārt mājai esošā žoga remontu.

Kā zināms, Daugavpils pilsētas šī gada budžetā ir paredzēti līdzekļi, ar kuru palīdzību tiek plānots sakārtot vai nojaukt pamestās un pusnodegušās ēkas, kas atrodas pilsētas teritorijā. Jau pagājušajā gadā Dome bija sākusi aktīvi sakārtot pilsētas pamestās ēkas.

Dome strādā ar ēku īpašniekiem, pārliecinot viņus sakārtot savus īpašumus, bet atsevišķos gadījumos, ja ar īpašnieku neizdodas vienoties, pati uzņemas darbu veikšanu. Piemēram, pēdējā laikā tika iekonservētas ēkas pilsētas centrā – Stacijas, Rīgas ielās, Viestura ielā 51. Kā arī pašvaldība uz sava rēķina ir nojaukusi divas pusnodegušās ēkas Muitas ielā 12 un Vizbuļu ielā 4.



Написать комментарий