Diennakts dežūrārsts – Līvānu slimnīcā

foto livani.lv
foto livani.lv

No šā gada 16.jūlija Līvānu slimnīcā ir jauns pakalpojums – atklāts 1.līmeņa diennakts steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, kurā pacientus pieņem dežūrārsts un medmāsa, informē Līvānu novada pašvaldība.

Kā zināms, pirms 4 gadiem Veselības ministrija samazināja finansējumu Līvānu slimnīcai, vairs neatvēlot līdzekļus uzņemšanas nodaļas darbinieku algām. Tolaik domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Līvānu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Vadims Krimāns diskutēja ar Veselības ministrijas pārstāvjiem par šāda pakalpojuma nepieciešamību novada iedzīvotājiem. Pēc 4 gadu pārtraukuma pašvaldības lūgums tika sadzirdēts un aprobācijas kārtībā Līvānu slimnīcā atklāts diennakts medicīniskās palīdzības punkts, kam Veselības ministrija piešķīrusi līdzekļus.

SIA „Līvānu slimnīca” valdes priekšsēdētājs Vadims Krimāns vērš iedzīvotāju uzmanību uz to, ka šī nav neatliekamā medicīniskā palīdzība, ko izsauc gadījumos, kad cilvēka dzīvībai draud briesmas. Šī ir iespēja konsultēties ar ārstu jebkurā diennakts laikā, kad ģimenes ārsta konsultāciju saņemt nav iespējams, bet cilvēkam ir veselības problēmas vai ir šaubas par, vai jāsauc ātrā palīdzība un jādodas uz slimnīcu. Uz diennakts medicīniskās palīdzības punktu var doties salīdzinoši vieglākos gadījumos, kad tiešas briesmas dzīvībai nedraud, bet ir, piemēram, sāpes, slikta dūša, vemšana, paaugstināts vai pazemināts asinsspiediens, alerģiskas reakcijas, strauji paaugstinās ķermeņa temperatūra, negaidīti saasinās kādu hronisku saslimšanu izpausmes un līdzīgos gadījumos. Dežūrārsts konsultēs un sniegs pirmo medicīnisko palīdzību. Medicīniskās palīdzības punkta darbību 24 stundu diennaktī nodrošinās kopumā 4,5 darba slodzes ārstam un 4,5 – medmāsai.

Medicīniskās palīdzības punkta aprobācijas process nozīmē, ka līdz decembrim tiks veikta novērošana un izvērtēšana, cik šis konkrētais darbības modelis ir piemērots iedzīvotāju vajadzībām.

Lai atvieglotu iedzīvotājiem saņemt medicīniskos pakalpojumus, zvanīt uz steidzamās medicīniskās palīdzības punktu diennakts laikā pa tālruni 6 53 07603.


Написать комментарий