Aizvadīta interesanta nedēļa Bērzgalē

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Bērzgalē no 29.jūlijam līdz 3. augustam norisinājās jauniešu atpūtas, sporta un militārā nometne „Esi piederīgs savam novadam 2012”, kuru organizēja biedrība „Lauku jauniešu atbalsta centrs „LAMIŅŠ”. Nometne kopā pulcēja 40 jauniešus no Rēzeknes un Viļānu novada, Ludzas, Kārsavas, Daugavpils, Rēzeknes, Rīgas, informē Rēzeknes novada pašvaldība. 

Nometnes galvenais mērķis bija darba komandā apgūšana, militāro prasmju un disciplīnas stiprināšana un dalībnieku iesaistīšana sporta un aktīvās atpūtas aktivitātēs. Neizpalika arī bez mākslas un amata prasmju apgūšanas. Jaunieši spēra pirmos soļus keramikas mākslas apguvē un ar lielu entuziasmu darbojās skalu grozu gatavošanā, mācījās ierindas un ieroču mācību, uzzināja, kā rīkoties ārkārtas situācijās un iepazinās ar robežsargu ikdienas darbu, kā arī vēroja kinologu paraugdemonstrējumus.

Nometnes dalībnieki sevi pierādīja kā pašaizliedzīgus un čaklus, iedvesmojoties labiem darbiem, palīdzot vietējām saimniecībām lauku darbos.

Dalībnieki atzina, ka nometne daudziem ir spilgtākais vasaras notikums, jautri piedzīvojumi un jauniegūti draugi, jaunas zināšanas un prasmes, kā arī neaizmirstamas izjūtas!

Nometni finansiāli atbalstīja Rēzeknes novada pašvaldība, celtniecības firmas SIA „Latgalija”, SIA „Balt Harmonia”. Materiālu palīdzību sniedza Bērzgales pagasta pārvalde, Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta 2.novada nodaļa, Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas 3.Rēzeknes vads, A/S „Rīgas piena kombināts”, SIA „Alba Ltd” no Rēzeknes.

Paldies par sadarbību nometnes organizēšanā sakām Valsts robežsardzes koledžai, Austrumlatgales Profesionālai vidusskolai, Nautrēnu vidusskolas Bērzgales pamatskolas struktūrvienībai, Bērzgales pagasta zemnieku saimniecībai „Kalvīši”, skolotājiem un Bērzgales brīvprātīgiem jauniešiem.


Написать комментарий