Jaunie daugavpilieši apgūst aktiermākslu vasaras teātra nometnē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kādam vasara ir bezrūpīgs atpūtas laiks, kādam – interesanta un radoša darba laiks. Šāda veida jaunās un radošas personības pulcējas Daugavpils vasaras teātra nometnē, kas sāka darboties vakar, 30.jūlijā.

Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša Gorod.lv pastāstīja, ka teātra nometne mūsu pilsētā tiek organizēta jau otro reizi. Vienīgais, šogad nometnes dalībnieki apgūs aktiermākslu nevis uz teātra skatuves, bet kinoteātra „Renesanse” telpās.

„Neizdevās laicīgi vienoties ar mūsu teātri, un šobrīd tur notiek remontdarbi, sākas trupu mēģinājumi. Taču bērniem būs iespēja apmeklēt Daugavpils teātri. Viņiem tiks parādīts tas, ko skatītāji parasti neredz, - aktieru grimēšanas telpas, kostīmu telpas, būs iespēja mēģināt uz teātra skatuves”, - paziņoja Maija Korkliša.

Nometnē piedalās 30 meitenes un zēni no Daugavpils vecumā no 9 līdz 13 gadiem. Nodarbību saraksts ir diezgan daudzveidīgs – notiek aktiermākslas nodarbības, kas ietver sevī skatuves kustības, skatuves runas apguvi, elpošanas vingrinājumus u.tt. Kā arī pasākumu programmā ietvertas dažādas ekskursijas, vizināšanās ar laivām, šaušana šautuvē un, protams, gatavošanās pirmizrādei.

Pagājušajā gadā nometnes dalībnieki bija iestudējuši jautru un krāšņu "Kaķu namu", šogad skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta izrāde, kuras nosaukums tiek turēts noslēpumā. Pastāv iespēja, ka mazie aktieri priecēs skatītājus ar divām pirmizrādēm.

Izņemot Maiju nometnē ar bērniem strādā vēl viena Daugavpils teātra aktrise Inese Ivulāne. Ar dzīvīgu un kustīgu auditoriju nodarbojas arī Saskaņas pamatskolas pedagogi-audzinātāji Sandra Dimante un Zelma Šukste, kā arī mazais, bet ļoti drosmīgais toiterjers Buča.

Jāatzīmē, ka teātra nometne ir ļoti populāra – nedēļas laikā nometnē bija pierakstīti nepieciešamie 30 cilvēki un izveidojās rinda no tiem interesentiem, kuri vēlētos tikt nometnē nākamgad.

Starp citu, šī gada nometnes dalībnieku lielākā daļa ļoti atbildīgi gatavojas nodarbībām – mājās atkārto visus vingrinājumus, kas tika iemācīti dienas laikā.

Audzinātāja Zelma atzīmēja, ka pat ja neviens no bērniem nekļūs pat aktieri, viņi iegūs daudz jaunu un noderīgu prasmju 20 nometnē pavadītajās dienās un pilnveidos savu garīgo pasauli.



Написать комментарий