Vakardienas spēcīgu lietusgāžu sekas Daugavpilī likvidēs līdz nedēļas beigām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze par spēcīgu pērkona negaisu un brāzmainu vēju Daugavpilī piepildījās. Vakar, 30.jūlijā, vakarā dabas stihija burtiski dažu minūšu laikā appludināja pilsētas ielas, izlaužot kokus ar saknēm un nolaužot lielus koku zarus. Vēja ātrums bija sasniedzis 20-24 metrus sekundē.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vasīlijs Kuzmins Gorod.lv pastāstīja, ka pagaidām ir grūti spriest par vakardien nodarīto postījumu apmēru, kaut arī jau tagad ir skaidrs, ka nodarītie postījumi ir novērtējami tūkstošos latu.

Pēc Kuzmina vārdiem, uzņēmums „Labiekārtošana” šobrīd aktīvi likvidē spēcīgu lietusgāžu sekas Daugavpilī, taču sakārtot ielas un ceļus nāksies līdz šīs nedēļas beigām.
Vakar vakarā uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes pults tika saņemti vairāk nekā 20 izsaukumi, kas bija saistīti ar nokritušo koku novākšanu no ceļa braucamās daļas un no novietoto automašīnu jumtiem.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šodien Daugavpilī sola mākoņainu laiku, īslaicīgi skaidrosies. Gaisa temperatūra sastādīs +24 grādus pēc Celsija. Sinoptiķi neizslēdz īslaicīgu lietu iespējamību.



Написать комментарий