'Audi' atjauninājis 'R8' superauto

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Audi" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar atjaunināto superauto "R8", kā debija gaidāma augustā notiekošajā Maskavas autoizstādē. Automobilis ieguvis modernizētu dizainu, septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu "S tronic" un jaunu modifikāciju "Plus".

Atjauninātais "Audi R8" no līdzšinējā modeļa atšķiras ar diožu priekšējiem lukturiem visām versijām, citādu priekšējo buferi ar jaunas formas radiatora dekoratīvo režģi un gaisa tvērējiem. Aizmugurē mainījušies lukturi, difuzors, gaisa ventilācijas atveres, izplūdes sistēmas uzgaļi un "R8" plāksnītes veidols. Interjerā mainīti tikai apdares materiāli, pārnesumu pārslēgšanas taustiņi aiz stūresrata un mērinstrumentu pulksteņu bultiņas.

Modernizētā "Audi R8" dzinēji palikuši līdzšinējie – tam joprojām būs pieejams 4,2-litru V8 motors ar 430 ZS un 5,2-litru V10 agregāts ar 525 ZS. Savukārt jaunā septiņpakāpju "S tronic" sekvenciālā pārnesumkārba ļauj paātrinājumu līdz 100 km/h samazināt par 0,3 sekundēm salīdzinājumā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Superauto ieguvis arī jaunus bremžu diskus, kuri ir par diviem kilogramiem vieglāki nekā citi tādu pašu izmēru diski. Priekšējām bremzēm ir astoņcilindru skavas, bet aizmugurē – četrcilindru. "Audi R8" ar V8 dzinēju standartā tiks komplektēts ar 18 collu riteņiem, bet ar V10 motoru – 19 collu.

Jaunā "Plus" modifikācija būtībā ir aizstājējs līdzšinējai "GT" versijai, kas tika izgatavota 333 vienībās ierobežotā sērijā. "Plus" versija būs pieejama tikai kupejas modifikācijā un tiks komplektēta ar 550 ZS (540 Nm) jaudīgu V10 dzinēju. Līdz 100 km/h visjaudīgākais "Audi R8" paātrināsies 3,8 sekundēs (3,5 sekundēs ar sekvenciālo pārnesumkārbu); maksimālais braukšanas ātrums – 319 km/h.

Tirdzniecībā Eiropā atjauninātais "Audi R8" nonāks gada beigās un Vācijā maksās no 113 500 eiro; "Plus" modifikācijas cena būs 173 200 eiro.


Написать комментарий