Slovākijā uz valsts robežas atklāj tuneli cigarešu kontrabandai no Ukrainas

foto VID
foto VID

Slovākijas amatpersonas paziņojušas, ka ir atklāts labi aprīkots cilvēku izbūvēts tunelis zem robežas ar Ukrainu, pa kuru notika cigarešu kontrabanda, ceturtdien vēstīja ārvalstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz ziņu aģentūru "Associated Press".

Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kalinaks pastāstīja, ka 700 metrus garais tunelis atradies sešus metrus zem zemes un savienojis Ukrainas rietumu pilsētu Užgorodu un Slovākijas teritoriju.

Tunelī bijusi izveidota pat neliela dzelzceļa sistēma ar ratiņiem, kas brauc pa sliedēm.

Ministrs skaidroja, ka tunelis visbiežāk izmantots cigarešu kontrabandai, bet, visticamāk, tas izmantots arī cilvēku kontrabandai.

Slovākija pastiprināja robežkontroli pēc tam, kad 2004.gadā pievienojās Eiropas Savienībai (ES) un Šengenas zonai, un, kā uzsvēra iekšlietu ministrs Kalinaks, amatpersonas ir veikušas "atbilstošus" pasākumus, lai robežu apsargātu.

Savukārt Slovākijas finanšu ministre Pēters Kazimirs salīdzināja atklāto tuneli ar tiem, kas tiek būvēti uz Meksikas un ASV robežas narkotiku kontrabandai, paziņojot, ka šādā veidā Slovākijas teritorijā nonākušo kontrabandas cigarešu pārdošanas nodarītie zaudējumi valstij lēšami ap 50 miljoniem eiro (35 miljoniem latu) gadā.


Написать комментарий