VID 'noķer' kravas auto cisternā paslēptus 1,6 miljonus cigarešu

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uz Krievijas un Latvijas robežas novērsa mēģinājumu nelegāli ievest Latvijā 1 648 920 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Kontrabandisti cigaretes mēģināja ievest kravas auto cisternā izveidotās slēptuvēs – abos cisternas galos, kā arī zem sānu sienu ārējā apšuvuma.

Otrdien Terehovas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, pārbaudot kravas automašīnu "Scania" ar cisternu bez kravas, konstatēja, ka cisternā ir noslēptas cigaretes. Demontējot cisternas aizmugurējo un priekšējo daļu un sānu sienu ārējo apšuvumu, izņemtas 1 648 920 "Bayron", "Jin Ling" un "Viceroy" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Transportlīdzekli vadīja 53 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Par konstatēto pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas Terehovas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, bet automašīna – aizturēto automašīnu stāvlaukumā.


Написать комментарий