Grieķijai nav izdevies izpildīt SVF nosacījumus

freepik.com
freepik.com

Grieķijai nav izdevies izpildīt atsevišķus starptautisko aizdevēju nosacījumus, atzinis jaunais valsts finanšu ministrs Jannis Sturnars (Yannis Stournaras).

Viņš ar šādu paziņojumu nācis klajā, tiekoties ar starptautiskajiem aizdevējiem, proti, pārstāvjiem no Eiropas Savienības, Eiropas Centrālās bankas un Starptautiskā Valūtas fonda. Pēc ieilgušas Grieķijas politiskās paralīzes šo iestāžu inspektori beidzot sākuši izskatīt valsts finanses un analizēt valsts pieticīgo progresu saistību pildīšanā.

Sturnars norādījis, ka Grieķija tiešām nav izpildījusi pāris nosacījumus, bet uzsvēris, ka liela daļa taupības pasākumu tomēr esot ieviesti.

Tāpat viņš centies pārliecināt starptautiskos aizdevējus mīkstināt 130 miljardus eiro (91 miljardu latu) vērtā līguma nosacījumus, atzīmējot, ka Grieķijas ekonomika gājusi cauri diviem sarežģītiem vēlēšanu posmiem.

Pēc Grieķijas valdības sacītā, tālāki taupības pasākumi vairs vienkārši nav iespējami, jo valsts jau tā atrodas recesijā piekto gadu pēc kārtas. Turklāt katrs ceturtais grieķis ir bez darba.

Taču, ja Grieķija turpinās iebilst pret aizdevuma līguma nosacījumu pildīšanu, tai var nepiešķirt nākamo aizdevuma daļu 31,5 miljardu eiro (22,05 miljardu latu) apmērā. Ja īstenosies šāds scenārijs, valstī nauda beigsies jau tuvāko nedēļu laikā, vēsta Reuters.


Написать комментарий