Par 6,3 miljoniem eiro pārdod 'Hotel Elefant'

publicitātes foto
publicitātes foto

SIA "Ektornet Commercial Latvia" par 6,3 miljoniem eiro ( 4,4 miljoniem latu) pārdeva "Hotel Elefant" ēku uzņēmumam "Latvia Hotel Invest", informēja "Ektronet".

7304 kvadrātmetrus lielā viesnīcas "Elefant" ēka Rīgā, Kalnciema ielā 90 uzcelta 2008.gadā un tajā ir 159 numuriņi. Tā atrodas starp Rīgas starptautisko lidostu un Vecrīgu, netālu no pilsētas galvenajām satiksmes artērijām. Viesnīcas ēkā ir pazemes autostāvvieta, restorāns un konferenču zāles.

SIA "Latvia Hotel Invest" ir reģistrēts šogad maija nogalē, tā pilnībā pieder Kipras reģistrētajai kompānijai " Nolefe enterprises limited". "Latvia Hotel Invest" pamatbizness ir "Hotel Elefant" darbības atsākšana un menedžments. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Linda Aldiņa, liecina "Lursoft" dati.

"Ektornet Commercial Latvia" ir daļa no "Ektornet AB", nekustamo īpašumu uzņēmuma, kuru 2009. gadā izveidoja "Swedbank" grupa. Uzņēmuma pamatdarbība ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot komercīpašumus.

SIA "Ektornet Commercial Latvia" maksātnespējīgajai SIA "V.B.O" piederošo "Elefant Hotel" ēku par 3,6 miljoniem latu iegādājās izsolē 2010.gada novembrī.

Elefant Hotel darbu pēkšņi pārtrauca 2010.gada 7. septembrī, viesnīcas iemītnieki, tika pārcelti uz citu hteli, bet jaunajiem viesiem atteica. Viesnīcas mājaslapā bija ievietots paziņojums: "Atvainojamies par neērtībām, bet šobrīd nav iespējams veikt rezervāciju šajā viesnīcā". Ēkas īpašnieka – SIA V.B.O (vēsturiskie nosaukumi SIA Hotels Development Group un SIA "Elefant Hotels") – maksātnespējas procesā kreditoru sapulce nolēma par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas sākšanu.

"Swedbank" kā nodrošinātais kreditors pārņēma ķīlu savā valdījumā. SIA "V.B.O" jau 2010.gada janvārī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā bija iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, taču martā tiesa to noraidīja. Savukārt aprīlī šajā pašā tiesā ierosināts "SIA V.B.O" maksātnespējas process un 4. jūnijā pasludināta maksātnespēja.


Написать комментарий