'Rietumu banka' sāk savu obligāciju publisko izvietošanu

foto langa-online.de
foto langa-online.de

Pirmdien sāksies AS "Rietumu bankas" publiskais piedāvājums bankas obligāciju pirmās emisijas pierakstam, un tas turpināsies līdz 24.augustam - šajā periodā tiks emitētas obligācijas par 10 miljoniem eiro (aptuveni septiņiem miljoniem latu) un sešiem miljoniem dolāru (ap 3,5 miljoniem latu), informē bankā.

Bankas preses sekretāre Eleonora Gailiša klāsta, ka "Rietumu banka" nolēmusi sākt pirmo bankas subordinēto obligāciju publisko piedāvājumu. Vērtspapīri ar fiksētu ienākuma likmi ir nominēti eiro un dolāros, procentu likme pānota 7% gadā.

Gailiša norāda: banka daudzus gadus saviem klientiem sniedz dažādus obligāciju pirkšanas un pārdošanas pakalpojumus, un šajā sfērā ir uzkrājusi lielu darba pieredzi. Tagad banka kļūst par emitentu, piedāvājot savas obligācijas.

Bankas emitēto obligāciju termiņš ir septiņi gadi ar priekšlaicīgas segšanas iespēju pēc pieciem gadiem pēc bankas iniciatīvas. Obligācijas tiks iekļautas "NASDAQ OMX Riga" parāda instrumentu sarakstā. Vienas obligācijas nominālvērtība būs 50 tūkstoši eiro vai 75 tūkstoši dolāru. Procenti tiks izmaksāti reizi pusgadā.


Написать комментарий