Klintone: Krievija sūta Sīrijai kaujas helikopterus

foto theworldofhillaryclinton.com
foto theworldofhillaryclinton.com

Krievija sūta Sīrijai kaujas helikopterus un sniedz nepatiesu informāciju par savām bruņojuma piegādēm šai valstij, otrdien paziņoja ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

"Mēs esam satraukti par mūsu iegūto jaunāko informāciju, ka no Krievijas uz Sīriju tiek sūtīti kaujas helikopteri, kas samērā dramatiski saasinās konfliktu [Sīrijā]," Klintone sacīja Brūkingsa instutūta diskusijā Vašingtonā.

"Nav šaubu, ka turpinās ofensīva [pret protestētājiem Sīrijā], izmantojot smago artilēriju un tamlīdzīgu bruņojumu. Mēs esam aicinājuši Krieviju izbeigt tās turpinātās bruņojuma piegādes Sīrijai," teica Klintone.

"Viņi [Krievija] ir laiku pa laikam sacījuši, ka mums nav jāuztraucas, ka viss, ko viņi piegādā, nav saistīts ar [Sīrijas] iekšējām darbībām. Tas ir acīmredzami nepatiesi," sacīja ASV valsts sekretāre.

Klintone uzsvēra, ka ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans tagad mēģina izveidot kontaktgrupu politiskas pārejas plāna izstrādāšanai, ka paredzētu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atkāpšanos. Viņa piebilda, ka šajā kontaktgrupā būtu arī Krievija un ka ASV tam piekrīt.

"Krievija ir arvien vairāk teikusi, ka tā neaizstāv Asadu, bet ir satraukta par to, kas nāktu [pie varas] pēc viņa [demisijas], un ka tā strādātu pie politiskas pārejas [Sīrijā]," teica Klintone. Viņa piebilda, ka Krievija vienmēr izsaka daudzus iebildumus saistībā ar Sīriju.

ASV Valsts departamenta preses sekretāre Viktorija Nulenda atteicās detalizēt Klintones izteiktās apsūdzības Krievijai vai konkretizēt Klintones informācijas avotu. Nulenda tomēr sacīja, ka Klintone runājusi par jauniem helikopteriem, nevis tiem, kas jau ir Sīrijas gaisa flotē.

"Viņa ir satraukta par helikopteriem, kuri ir ceļā [uz Sīriju]. Tas ir kas cits nekā Padomju Savienībā vai Krievijā ražoti helikopteri, kurus jau izmanto [Sīrijas] režīms," reportieriem sacīja Nulenda.


Написать комментарий