SM: 'Mitsubishi' vēl nav pieņēmis gala lēmumu par Baltijas ostu izmantošanu kravu transportēšanā

foto sgpetch.co.uk
foto sgpetch.co.uk

Satiksmes ministrijas (SM) rīcībā esošā informācija liecina, ka nav pieņemts oficiāls lēmums par Japānas auto ražotāja "Mitsubishi" kravu kustības sākšanu, izmantojot Baltijas valstu ostas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ministrijā.

"Ir dažādas spekulācijas, bet vēlamies uzsvērt, ka šo kravu piesaiste ir ilgtermiņa process, kurā visām Baltijas valstu ostām nāksies konsekventi cīnīties, lai nodrošinātu optimālus kravu apkalpošanas piedāvājumus visas loģistikas ķēdes ietvaros," uzsver ministrijā.

Rīgas brīvostas priekšrocība attiecībā uz Kalugas autorūpniecības centra apkalpošanu esot ne tikai tas, ka tā ir šim reģionam tuvākā osta, bet arī tas, ka caur Rīgas ostu jau tiekot veiktas kravu piegādes uz šo reģionu, piemēram, "Peugeot-Citroen" grupas loģistikas operatora "Gefco" piegādes "Peugeot-Citroen" rūpnīcai Kalugā.

Kā ziņots, "TV3" raidījuma "Nekā personīga" rīcībā nonākusī neoficiālā informācija liecinot, ka Rīgas brīvosta zaudējusi Tallinas ostai cīņā par "Mitsubishi" kravu pārkraušanu.

Jau iepriekš neoficiāli "Mitsubishi" pārstāvji sarunās norādījuši uz Rīgas brīvostas necaurspīdīgo darbību un autoritāro vadības stilu, kas arī varējis ietekmēt viņu izvēli.


Написать комментарий