Valērijs Žolnerovičs gatavs labot Ventspils trases rekordu!

Jau pavisam tuvu ir Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons, kas norisināsies sestdien, 16. jūnijā. Savu dalību pusmaratonā pieteikuši daudzi no Latvijas labākajiem skrējējiem tai skaitā Valerijs Žolnerovičs, kurš solās lauzt trases rekordu.

Par labāko rezultātu ir vērts cīnīties, jo ātrākie skrējēji dosies mājās ar 500 Ls, ko uzvārētājam un uzvarētājai, ja tiks labots trases rekords, dāvina Ventspils tranzītbiznesa pārstāvis „VK Tranzīts”. Pašlaik trases rekords vīriešiem pieder Krievijas sportistam Dmitrijam Lūkinam, kurš trasi veica 1st 7min 57sec, savukārt sievietēm labākais sasniegums vēl aizvien pieder pirmā skrējiena uzvarētājai Jeļenai Prokopčukai - 1st 14min 34sec.

Bez Valerija Žolneroviča, vēlmi piedalīties Piedzīvojumu parka Pusmaratonā ir izteicis Mareks Florošeks - pirmā Piedzīvojuma Parka Pusmaratona uzvarētājs. Reģistrējies skrējienam ir arī Jānis Višķers, kurš katrās sacensībās spēj noskriet 21,097km distanci ātrāk par 1st un 10minūtēm. Nav zināma Māra Ābeles sportiskā forma, bet noteikti arī viņš ir spējīgs pacīnīties par pirmo trijnieku. Sportisti Renārs Roze un Kristaps Kaimiņš (abi pirmo „Skrien Latvija” posmu Biķerniekos noskrēja ap 1st un 10min) gatavojas cīnieties par pirmajām vietām un naudas prēmijām. Par vietu pirmajā sešniekā spēs pacīnīties Andrejs Jesko, kurš Rīgas Maratonā bija labākais no latviešiem. Šogad trasi neskries Maratona Kluba pārstāvis Aigars Matisons, jo šajās sacensībās viņam ir uzticēta galvenā tiesneša loma.

Labākajiem Latvijas skrējējiem jārēķinās gan ar vietējiem konkurentiem, gan brāļiem lietuviešiem. Lietuvieši atzinuši, ka Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons ir labākais pusmaratons Baltijā. Par dalību šī gada pusmaratonā nav izlēmis spēcīgais Sanktpēterburgas skriešanas klubs, bet visticamāk klubs startēs pilnā sastāvā!

Par konkurenci sieviešu grupā jāsāk ar lietuvieti Remaldu Kergyti, kura nesen izpildīja olimpisko A normatīvu maratonā. Teorētiski arī viņa varētu tikt pie „VK Tranzīts” 500 Ls naudas prēmijas. Startēs arī iepriekšējo gadu uzvarētāja Gyta Norgiliene. Skrējienam reģistrējusies, mūsu iespējamā olimpiete maratona distancē Dace Līna. Par trijnieku cīnīsies Rīgas pusmaratona uzvarētāja Irina Pankoka –Štūla, Liene Brensone, Ināra Lūse.

Piedzīvojumu parka Pusmaratonā piedalīsies arī Maratona Kluba pārstāves, ventspilnieces Santa Feldmane un Baiba Muzikante. Rīgas pusmaratonā par 5 sekundēm ātrāka bija Santa, taču zinot kāds atbalsts ventspilniecēm būs mājas trasē, noteikti kritīs abu personīgie rekordi un pat nebūs svarīgi, kura uzvarēs – tā būs skaista cīņa!

Piedzīvojumu parka Pusmaratonam, kas notiks 16. jūnijā, ar startu plkst. 15:00, iespējams reģistrēties www.pusmaratons.lv .


Написать комментарий