Pretrunīgas informācijas dēļ UR vēl nereģistrē 'airBaltic' valdi

foto airbaltic.com
foto airbaltic.com

Saņemot pretrunīgu informāciju, Uzņēmumu reģistrs (UR) vēl nav reģistrējis Latvijas aviokompānijas "airBaltic" valdes locekli Martinu Sedlacki (Martin Sedlacky), piektdien vēsta laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

Par to liecinot UR pieņemtais lēmums. Kā laikrakstam norādījis UR valsts notārs Māris Jansons, ierakstus komercreģistrā nevar izdarīt uz pretrunīgu ziņu pamata, taču "airBaltic" iesniedzis pretrunīgus dokumentus.

Pieteikumam izmaiņām pievienots padomes sēdes lēmuma izraksts, kurā norādīts, ka padomes sēde notikusi šā gada 15. maijā un 21. maijā, līdz ar to reģistrs nesaprot, kurā brīdī Sedlackis īsti iecelts par lidsabiedrības valdes locekli, jo padomes sēdes lēmuma izraksta pareizība apliecināta 16. maijā, tātad, iespējams, pirms faktiskās 21. maija sēdes, skaidro laikraksts.

Informāciju par to, ka Lailas Odiņas vietā "airBaltic" iecelts jauns operāciju vadības direktors un trešais valdes loceklis, bijušais "Boston Consulting Group" finanšu konsultants Martins Sedlackis, "airBaltic" izplatīja 18. maijā, atgādina laikraksts. "Dienas bizness" jau rakstījis, ka operāciju vadības direktors aviācijā ir ļoti nozīmīgs postenis, tāpēc par viņa atbilstību šim amatam šonedēļ vēl bija jālemj Civilās aviācijas aģentūrai, kuras direktors Māris Gorodcovs gan iepriekš sacījis, ka Sedlacka pieredze esot tik pārliecinoša, ka maz ticams, ka viņu šajā amatā neapstiprinās.


Написать комментарий