Aicina nepilsoņus uz demaršu Latvijas neatkarības dienā

foto nra.lv
foto nra.lv

Biedrība "Par godīgumu un taisnīgumu" aicinājusi visus Latvijas nepilsoņus, rīt, 4.maijā plkst.11.00 organizēti doties nolikt ziedus Brīvības pieminekļa pakājē.

Biedrība norāda: Latvijas nepilsoņi, līdzīgi kā pilsoņi aktīvi cīnījās par Latvijas Republikas neatkarību, tomēr valdošās politiskās elites darbības rezultātā šie cilvēki ir pilnībā diskriminēti savās sociālajās, ekonomiskajās un kultūras tiesībās un ir netaisnīgi kļuvuši par nepilsoņiem.

Organizāciju pārstāvji noliks pie Brīvības pieminekļa 21 balti sarkanu ziedu, kam būs piestiprināta lentīte ar uzrakstu "Aliens are coming" un "In EU we trust".

Šis simboliskais akts būšot par pamatu atcerēties, ka līdz pat šim laikam nav izpildīta 1990.gada 04.maija Latvijas PSR Augstākās Padomes Deklarācijas "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" 8.pants, kas nosaka, garantēt Latvijas Republikas un citu valstu pilsoņiem, kas pastāvīgi dzīvo Latvijas teritorijā, sociālās, ekonomiskās un kultūras tiesības, kā arī politiskās brīvības, kuras atbilst vispāratzītām starptautiskām cilvēktiesību normām. Tas pilnā mērā attiecināms uz tiem PSRS pilsoņiem, kuri izteiks vēlēšanos dzīvot Latvijā, nepieņemot tās pilsonību.


Написать комментарий