Vēl vairāk daugavpiliešu ceļ žogus nelikumīgi 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Būvniecības departaments paziņo, ka būvuzraudzības gaitā un objektu pieņemšanas ekspluatācijā gaitā tika konstatēts, ka ir palielinājies nelikumīgi uzceltu žogu, kas neatbilst būves noteikumiem, skaits.

Departaments paskaidro, ka saskaņā ar pašvaldības saistošiem noteikumiem №5 no 2009.gada 12.februāra “Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma grafiskā daļa un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi 2006.-2018.gadam”, ceļot žogu, jāņem vērā noteikumu virkne. 

Žoga uzcelšanas pamatnoteikumi ir sekojoši. Žogam ir jāatbilst būves un apkārtējo žogu arhitektūrai. Žogu robežas kaimiņiem ir jāuztur kopā. Žogiem, kas atrodas gar ielu, un to robežām jābūt caurskatāmiem vismaz uz 30 % un nepārsiegt 180 cm augstumu, plānošanas detalizētajā pārbaudē prasības var tikt precizētas.

Kā arī noteikumi nosaka, ka žoga projektam ir jābūt izstrādātam ēkas projekta sastāvā, bet jaunu žogu ir jāsaskaņo ar Būvniecības pārvaldi. Departaments atgādina, ka katram zemes un ēkas īpašniekam ir pienākums uzturēt savu žogu kārtībā.

Ir aizliegts celt žogus no metāliskajām listēm, celt vienlaidu žogus un žogus no asas stieples. Žogiem ir jābūt nokrāsotiem ar izturīgu krāsu, nedrīkst krāsot akmeni un keramiku. Namīpašumā, kuram ir vairāki līdzīpašnieki, ir aizliegts ierīkot žogus, kas atdala īpašuma daļas.

Ar žogu ierīkošanas noteikumiem var iepazīties šeit: 

http://www.daugavpils.lv/userfiles/TP_grozijumi/Apbuves_noteikumi.pdf
http://daugavpils.lv/lv/66

Piemēri: pirmajā bildē – pareizi uzceltais žogs, otrajā – nepareizi. 

 


 


Написать комментарий

nē, nē... piem. man patīk pliku dirsu pa mauriņu paskraidīt, bet, ja žogam jābūt vismaz uz 30% caurredzamam, garāmgājēji redzēs vismaz 30% manas pakaļas... neiet krastā :)

Uzliec web un tad varēs visus 100% lūrēt, jā vēl mārketinga aktivitātes !

Написать комментарий