Prezidents ir pret ideju nepilsoņiem ļaut vēlēt pašvaldības

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

"Valoda mūsu valstī tomēr ir pamata jautājums, un ja cilvēkam nav latviešu valodas zināšanas, viņa dalība pašvaldības darbā ir apgrūtināta," nostāju, kāpēc viņam nesimpatizē ideja, ka nepilsoņiem varētu būt tiesības vēlēt pašvaldības un tikt tajās ievēlētiem, LNT raidījumā "900 sekundes" paskaidroja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

LNT, atgādinot, ka otrdien sākas kampaņa par Latvijas nepilsoņu tiesībām vēlēt pašvaldības, kuras ietvaros tiks sūtītas vēstules dažādām Eiropas Savienības institūcijām, aicinot tās izdarīt spiedienu uz Latviju šajā jautājumā, vaicāja prezidenta viedokli par nepilsoņu problēmu. Bērziņš uzskata, ka tā vietā, lai cīnītos par šādām tiesībām, nepilsoņiem jānaturalizējas.

Saskaņā ar aptauju, tikai 4% nepilsoņu nevēlas naturalizēties. Tiesa gan, 40% tajā pašā aptaujā domā, ka viņiem pilsonību piešķirs tāpat vien, "kas nebūtu godīgi pret tiem, kas naturalizācijas procesu izgājuši," pārdomās dalījās Bērziņš, norādot, ka tas liecina: jāveicina naturalizācija nevis jādomā par tiesībām nepilsoņiem.

Lai tuvāk iepazītos ar nepilsoņu problēmu, "izprastu situāciju un domātu, ko varētu darīt", prezidents plāno trešdien apmeklēt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, LNT pauda Bērziņš.


Написать комментарий