Āboltiņa: sporta nozarei jānosaka atbilstoša vieta valsts pārvaldē

foto hokejs.lv
foto hokejs.lv

Ir būtiski rūpēties par sporta nozares ilgtermiņa pastāvēšanu un attīstību Latvijā, nosakot sporta nozarei skaidru un atbilstošu vietu valsts pārvaldē. To, tiekoties ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidentu Žoržu Tikmeru un LOK ģenerālsekretāru Einaru Fogeli, ceturtdien, 29.martā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka, lai Latvijā būtu vienota un spēcīga valsts sporta politika, nepieciešams definēt skaidru institucionālo ietvaru un iesaistīto iestāžu atbildību.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka ir būtiski, lai par sporta nozares uzturēšanu un attīstību rūpētos ne tikai sabiedriskās organizācijas, bet arī valsts. Tāpat ir svarīgi, lai šajā procesā valsts finansēšanas kārtība sportam būtu stabila un caurskatāma. Puses bija vienisprātis, ka, koordinējot sporta nozares darbu, nepieciešams nodrošināt saikni starp sabiedriskajām organizācijām, pašvaldībām un valdību.

Saeimas priekšsēdētāja ar viesiem pārrunāja arī skolu un studentu sporta attīstības atbalsta iespējas un nepieciešamību atbalstīt Latvijas junioru un jauniešu sporta izlases. S.Āboltiņa atzīmēja, ka skolas gadiem ir īpaša nozīme – tas ir laiks, kad tiek saskatīti talanti, izcelti gaismā un izvesti pasaulē. Nodarbošanās ar sportu jau skolas gados ir pamats vesela cilvēka attīstībai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā LOK pārstāvji iesniedza Saeimai atklātu vēstuli, kurā norādīja LOK Ģenerālās asamblejas dalībnieku aicinājumu veikt pasākumus, rūpējoties par sporta nozares ilgtermiņa pastāvēšanu un attīstību Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa vēstuli nodevusi darbam Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, kā arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijai.


Написать комментарий