Daugavpils un novada iedzīvotāji var izvēlēties skaistākas Latgales un Latvijas vietas

foto gazeta.lv
foto gazeta.lv

Latvijā ir ļoti daudz skaistu un ievērojamu vietu, dažas ir zināmas ļoti plašam cilvēku lokam un skaistās kā tūrisma apskates objekti, citas zina un mīl tikai tie kas dzīvo tuvumā. 

Un, lai tuvāk iepazīties ar mūsu valsts skaistumu, “Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” projektu ietvaros, tiks noteikta pašas skaistākās un labākās vietas. Tāpēc dažādu Latvijas reģionu pašvaldības, izlika on-line balsojumā vairāk nekā 80 skaistākās vietas, kuras pēc viņu domām, pretendē uz titulu – vislabākā. Tagad jebkurš var atdot savu balsi par visslābākajām vietām mājaslapā www.majaslegendas.lv , un pie reizes uzrakstīt par savu mīļāko vietu, kura varbūt nav zināma plašākai publikai.

Visiem, kuri grib piedalīties balsošanā, tiek, piedāvātas 4 nominācijas: ūdens (upes, ezeri, strauti, ūdenskritumi un avoti), ēka (pilis, muižas, baznīcas un citas ēkas), zeme (kalni, alas, klintis, akmeņi) un mežs. 

Skaistākās Latgales vietas arī piedalās balsošanā. Nominācijā “Ūdens” - Dabas parks Daugavas loki, Ežezers Dagdas pagastā, Velnezers pie Aglonas, Drīdža ezers Krāslavas pagastā un Pokratas ezers pie Balviem.

Kategorijā “Zeme” sacentīsies: Nīcgales akmens netālu no Daugavpils, Karaliskais kalns Aglonas pagasts, Šokolādes kalns pie Krāslavas, Liepkalns Rēzeknes pagastā. Kategoriju “Ēka” pārstāv cietoksnis Dinaburga un Aglonas bazilika. 

Balsošana notiks līdz 26. aprīlim, pēc tam pēc balsojumiem noteiks 12 uzvarētājus, pa trim katrā kategorijā, kur vēlāk tiks uzstādītas speciālas norādes. 

Projekta organizatori aicina iedzīvotājus aktīvi balsot par skaistākām sava reģiona vietām, lai popularizētu tās bagātību un dot iespēju arī citiem par tām uzzināt.
 


Написать комментарий