Atkāpjas Zviedrijas aizsardzības ministrs

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Zviedrijas aizsardzības ministrs Stēns Tolgforšs atkāpies no amata pēc tam, kad medijos izplatījās ziņas, ka viņš bija informēts par slepeniem plāniem būvēt ieroču rūpnīcu Saūda Arābijā, ceturtdien paziņoja Zviedrijas valdība.

"Viņš atkāpās pēc paša vēlēšanās," žurnālistiem paziņoja premjerministra Fredrika Reinfelta preses pārstāve Roberta Aleniusa.

Plašāka informācija par ministra atkāpšanos tiks sniegta preses konferencē, kas gaidāma vēlāk ceturtdien.

Tolgforšs tika plaši kritizēts pēc tam, kad Zviedrijas sabiedriskajā radiostacijā marta sākumā, atsaucoties uz noplūdinātiem slepeniem dokumentiem, izplatījās informācija, ka Zviedrijas militārās institūcijas ved sarunas par palīdzības sniegšanu Saūda Arābijai, lai tā varētu uzbūvēt rūpnīcu, kurā labotu un būvētu prettanku ieročus.

Zviedrijā nav noteikts aizliegums ieroču eksportam uz Saūda Arābiju, bet plašsaziņas līdzekļi uzsvēra, ka darījums tika veidots tā, lai izvairītos no sabiedriskās apspriešanas.

Tolgforšs sākotnēji uzsvēra, ka neko par šādiem plāniem neesot zinājis, tomēr publiskajā telpā turpināja parādīties jauna informācija, palielinot spiedienu uz viņu.


Написать комментарий