Latvijā atkal par vienu ciemu mazāk

foto ikskile.com
foto ikskile.com

Ikšķiles novada domes marta sēdē pieņemts lēmums, ar kuru Tīnūžu pagastā esošais Kranciems zaudējis ciema statusu, līdz ar to Tīnūžu pagastā turpmāk būs tikai astoņi līdzšinējo deviņu ciemu vietā, informē Ogrenet.lv

„Izstrādājot teritorijas plānojumu, tika izvērtēts, ka Kranciems neattīstās,” šāda lēmuma pamatotību skaidro Ikšķiles novada teritorijas plānotājs Jānis Veilands.

Vēl deputāti pieņēma lēmumu par Kalnāju un Saulesdārza ciemu koriģēšanu atbilstoši teritorijas plānojumam. Iepriekšējā plānojumā Saulesdārza ciemam bija daudz lielākas teritorijas. Izmaiņas skars aptuveni 10 īpašumus katrā ciemā.

„Kranciema kā ciema likvidēšana un abu pārējo ciemu robežu maiņa iedzīvotājiem nozīmē, ka teritorijas plānojumā iestrādāts, ka viņi šajās teritorijās nevarēs dalīt mazākus zemes gabalus. Zemi pēc jaunā plānojuma paredzēts izmantot lauksaimniecības vajadzībām, nevis blīvai apbūvei,” norāda J.Veilands.

Pirmajiem trim Tīnūžu pagasta ciemiem, sekos arī pārējo ciemu robežu sakārtošana, bet visbeidzot tiks apstiprinātas pilsētas robežas, kur gaidāms vislielākais darba apjoms. Izmaiņas skars apmēram 2000 adreses, kuras jāmaina no Tīnūžu pagasta uz Ikšķiles pilsētu. Pilsētas robežas tiks apstiprinātas rudenī, informē J.Veilands.


Написать комментарий