Dombrovskis nepiekrīt prezidenta kritikai par viņa trešās valdības darbu

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") nepiekrīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa kritikai par viņa trešās valdības darbu.

Prezidents otrdien izteicās, ka Dombrovska trešā valdība esot lēnīga un nekas pārāk nozīmīgs neesot izdarīts. Premjers žurnālistiem otrdien pēc valdības atzina, ka nevar šādai nostājai piekrist.

"Ja mēs paskatāmies uz valdības pirmajās simts dienās padarītajiem darbiem, tad šajā laikā ir sekmīgi pabeigta starptautiskā aizdevuma programma. Ir arī likts stabils pamats tālākai mūsu attīstībai. Pašreiz ir apstiprinātas Nacionālā attīstības plāna prioritātes, paredzot, kā nodrošināt stabilu un ilgtspējīgu ekonomikas attīstību, panākot izrāvienu ekonomiku," klāstīja Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, valdība pašlaik pārkārto savu darbu no krīzes vadības uz stabilu attīstību.

Savukārt, vērtējot triju veco oligarhu – Andra Šķēles, Aināra Šlesera un Aivara Lemberga ‒ tikšanos, par ko otrdien vēstīja portāls "pietiek.com", premjers ironizēja, ka viņiem ir bažas par savas lomas samazināšanos politikā. "Tas, manuprāt, ir pozitīvs rezultāts," piebilda Dombrovskis.

Savukārt, atbildot uz spekulācijām par valdības stabilitāti, viņš norādīja, ka tādas runas viņš dzird jau no 2009.gada pavasara, kad stājās premjera amatā.

Jau vēstīts, ka 12.martā apritēja trīs gadi, kopš Latvijas valdību vada Dombrovskis. Šī viņam ir trešā valdība.


Написать комментарий