'Liepājas metalurga' investors – bijušais Janukoviča partijas biedrs, izpētījis žurnāls

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

"Mēs esam par mieru un stabilizāciju Ukrainā un kā uzņēmēji atbalstām Ukrainas virzību uz Eiropas Savienību (ES)," ierodoties Latvijā, paziņojis jaunā "Liepājas metalurga" (LM) investora "KVV Group" līdzīpašnieks Valērijs Krištals, tomēr otrs kompānijas līdzīpašnieks Jevgeņijs Kazmins vēl pavasarī bijis Janukoviča Reģionu partijas deputāts Sevastopoles pašvaldībā Krimā, izpētījis žurnāls "Ir".

Kazmins arī vienprātīgi atbalstījis Krimas pievienošanos Krievijai. Abi kompānijas īpašnieki šobrīd attīsta arī nekustamo īpašumu būvprojektu Krievijas kontrolētajā Sevastopolē.

Bažas radot arī jaunā investora darījumu caurspīdīgums, norāda žurnāls.

Pērn decembrī Ukrainas ģenerālprokuratūra veikusi kratīšanu ieņēmumu dienesta ēkā Sevastopolē,  - ierēdņu seifos atrasti vairāk nekā 100 000 dolāru, kas radījusi iespaidu par korupciju un kukuļos saņemta naudu.

Tāpat žurnāls "Ir" uzskaita, ka tas nav vienīgais skandāls, kurā kompānija iesaistīta. Tā, piemēram, pērn jūnijā Kazmina firma "Grin" nonākusi preses starmešos, jo piejūras teritorijā iznomātajā zemesgabalā nogriezusi pilsētniekiem piekļuvi pie jūras, neatļauti uzbūvējot žogu pārāk tuvu krastmalai un atpūtas kompleksa vietā ierīkojot šautuvi.

Jau rakstīts, ka tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group", kas par LM ir piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro, ražošanu uzņēmumā atjaunojot jau šogad. Jau laika posmā no 23.septembra līdz 26.septembrim paredzēts parakstīt pirkuma līgumu, bet starp trim nodrošinātajiem kreditoriem tiktu parakstīts līgums par līdzekļu sadali.

Kopš augusta beigām sarunas par LM pārdošanu notika vairs tikai ar diviem pretendentiem - "KVV Group" un Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United Group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss. Šamiss par LM piedāvāja samaksāt 120 miljonus eiro desmit gadu laikā, kā pirmo maksājumu iemaksājot 16 miljonus eiro.
 


Написать комментарий