Latvijā ierodas Merkele; galvaspilsētā ierobežos satiksmi

foto: Delfi
foto: Delfi

Pirmdien, 18.augustā, vizītē Latvijā ierodas Vācijas kanclere Angela Merkele.

Vācijas kanclere tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) un Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Vizīti Merkele sāks ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, pēc tam sekos tikšanās ar Straujumu un vēlāk - ar Valsts prezidentu. Vakarā Merkele piedalīsies diskusijā par Latvijas un Vācijas ekonomisko sadarbību, kas notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

"Vizīte tika plānota jau jūlija sākumā. Tā nav [Krievijas noteiktā embargo] gaismā, taču šie notikumi uzliks savu zīmogu, un šie jautājumi tiks apspriesti. Kopumā norisināsies diskusijas par abu valstu tālāko ekonomisko attīstību. Merkeles kundze tiksies ar uzņēmējiem, kuri saistīti ar Vācijas tirgu, kā arī pārrunās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē jautājumus. Papildus tam būs reģionālie jautājumi," iepriekš skaidroja Straujuma.

Saistībā ar Merkeles vizīti, Rīgas centrā paredzēti satiksmes ierobežojumi.

18.augustā no plkst.6 līdz plkst.16 tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Aspazijas bulvāra abās pusēs 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra abās pusēs 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu.

Savukārt no plkst.7 līdz plkst.17 transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana būs aizliegta Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība Aspazijas bulvārī, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, Brīvības pieminekļa laukumā, Brīvības bulvārī, Uzvaras bulvārī, Valguma ielā un Rātslaukumā.

Ierobežojumi neattieksies uz operatīvo transportu, diplomātiskā korpusa transportlīdzekļiem, transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm un Drošības policijas auto.

Sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklētajiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Drošības policija (DP) vērš uzmanību uz faktu, ka Merkeles vizītes laikā ir paredzēti ļoti minimāli transporta kustības ierobežojumi, kas galvenokārt attiecas nevis uz satiksmes kustību, bet gan aizliegumu apstāties vai novietot transportlīdzekļus noteiktās vietās pie Brīvības pieminekļa un pie Ministru kabineta (MK), kur pastāv kustības ierobežojumi arī ikdienā.

Nepieciešamības gadījumā transportlīdzekļu kustību ir paredzēts slēgt uz īsu brīdi Brīvības ielas posmā pie MK un Uzvaras bulvārī pie Nacionālās bibliotēkas, kas nevar būtiski ietekmēt transporta kustību Rīgā. Tāpēc DP aicina rīdziniekus un pilsētas viesus ar sapratni izturēties pret paredzētajiem īslaicīgajiem kustības ierobežojumiem.

Šī nebūs pirmā reize, kad Merkele ieradīsies Latvijā. Viņa Rīgā bijusi gan NATO samita laikā 2006.gadā, gan 2010.gadā, kad piedalījās Latvijas un Vācijas ekonomikas forumā.


Написать комментарий