Cūku mēra skartajā teritorijā aptur piekabi ar nereģistrētiem sivēniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aglonas svētku laikā, kad tiek uzmanīta ar Āfrikas cūku mēri (ĀCM) saistīto ierobežojumu ievērošana, apturēta arī kāda automašīna ar 16 sivēniem piekabē, portālu "Delfi" informēja Pārtikas un veterinārā dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

Ceturtdien, 14.augustā, uz autoceļa Daugavpils-Rēzekne apturēta automašīnu ar piekabi, kurā bija 16 sivēni bez nepieciešamā apzīmējuma - krotālijām vai tetovējuma, kā arī šai sivēnu kravai bija nepilnīgi aizpildīta Pārvietošanas deklarācija.

Lai dzīvniekus pārvietotu no vienas novietnes un citu, pirms pārvietošanas jāveic cūku "apzīmēšana" - krotāliju vai tetovējuma veidā. Tāpat Pārvietošanas deklarācijā jānorāda novietne, no kuras pārvieto un novietne, uz kuru pārvieto, kā arī dzīvnieku turētāja vārds, uzvārds, uz deklarācijas jābūt parakstam un zīmogam.

Sivēnu pārvadātājs paskaidroja, ka sivēni iegādāti Daugavpils novada Kalkūnes pagastā un tos plānoja nogādāt uz novietni Rēzeknes novada Sakstagala pagastā.

PVD informē, ka nereģistrētie dzīvnieki ir nogādāti novietnē Kalkūnes pagastā un pēc dokumentu saņemšanas no Valsts policijas tiks lemts par tālāko rīcību, tai skaitā tiks uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

PVD ģenerāldirektors Māris Balodis saka lielu paldies Valsts policijas kolēģiem: "Tas ir labs sadarbības rezultāts, taču pārsteidz tas, ka laikā, kad notiek Aglonas svētki un ir pastiprinātas pārbaudes, kad Latvijā strauji izplatās Āfrikas cūku mēris (ĀCM), dzīvnieku turētāji izturas tik bezatbildīgi - neveic dzīvnieku reģistrāciju, nepilda noteiktās prasības dzīvnieku pārvietošanā".

Jāatgādina, ka teritorijās, kurās konstatēta bīstamā slimība, ir ieviesta virkne ierobežojumu, kuru ievērošana tiek stingri uzraudzīta.


Написать комментарий