Slimnīcā ar smagu alerģiju nokļuvis lapsenes sakosts bērns

foto: nexplorer.ru
foto: nexplorer.ru

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā nokļuvis trīs gadus vecs zēns, kuram smaga alerģiska reakcija attīstījusies pēc lapsenes dzēliena pierē, portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kopumā ceturtdien slimnīcās nogādāti pieci cilvēki, kuri cietuši no kukaiņu uzbrukumiem. Tostarp arī 39 gadu vecs vīrietis Vidzemē, kuru lapsene kaklā sadzēlusi viņa darbavietā, radot alerģisku reakciju. Latgalē 50 gadu vecu vīrieti lapsene sadzēlusi rīklē. Savukārt vēl kāds cits, 30 gadu vecs, vīrietis no lapsenes dzēliena rīklē cietis, kad apēdis ābolu, nepamanot, ka tajā ir lapsene. Arī viņam attīstījusies smaga alerģiska reakcija.

Slimnīcās ar dažādām traumām nogādāti arī divi suņu sakosti pacienti. Kādai 68 gadu vecai vidzemniecei uzbrucis svešs suns un sakodis viņu abās kājās un rokās – cietuši apakšdelmi un apakšstilbi. Savukārt kādu 16 gadu vecu vidzemnieku svešs suns sakodis plaukstā.

Pavisam aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāti 170 cilvēki ar dažādām traumām. Piemēram, kāds 52 gadus vecs vīrietis Latgalē guvis darba trumu – viņš kāpis uz kravas mašīnas un nokritis no trīs metru augstuma, gūstos vaļēju kājas lūzumu. Darbā roku uz metāla gabala savainojis kāds 38 gadu vecs vīrietis Kurzemē.

Vairāki cilvēki guvuši traumas uz ceļiem. 24 gadus veca rīdziniece roku un kāju traumas guvusi, kad, braucot ar velosipēdu, zaudēja līdzsvaru un nokrita. Tāpat slimnīcā nogādāta kāda 14 gadus veca meitene Rīgā, kas nokrita no motorollera un guva kājas turamu. Bet 50 gadu vecu sievieti mediķi slimnīcā nogādāja, jo, aizķerot motociklam, viņa bija lauzusi kāju un guvusi galvas traumu.

Aizvadītajā diennaktī mediķi Latvijā devušies 1110 izsaukumos.


Написать комментарий