A. Matīss: negatīvās sankciju sekas jutīs visas valstis, kuras atrodas Krievijas tuvumā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas satiksmes ministrs, kurš 14. augustā bija ieradies Daugavpilī pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša ielūguma, domā, ka negatīvās Eiropas Savienībai noteikto ekonomisko sankciju sekas vispirms jutīs valstis, kuras atrodas tiešā Krievijas tuvumā.

„Cietīs ES dalībvalstu uzņēmējdarbība. Ja runa ir par transporta infrastruktūru, vispirms tas skars valstis, kuras atrodas Krievijas tuvumā. Diez vai no tā nopietni cietīs Spānija un Portugāle.

Tomēr, ja skatās uz augļu un dārzeņu piegādi, tad cietīs arī šīs valstis, jo šis tirgus tām tagad ir slēgts.

Tādēļ premjerministre Straujuma un zemkopības ministrs runāja par Lauksaimniecības produkcijas ražotāju solidaritātes fondu, kurš apvienos Polijas dārzeņu audzētājus, Spānijas augļu piegādātājus un Latvijas piena ražotājus un pārstrādātājus. Jo šīs sankcijas noteiktas nevis vienai valstij, bet visai Eiropas Savienībai”, – paskaidroja ministrs. 

Pēc A. Matīsa domām ES jāpalīdz tiem zemniekiem un uzņēmējiem, kuri cietuši tirdzniecības embargo dēļ. It īpaši tādēļ, ka šāds solidaritātes fonds pastāv, un mēs lūgsim kompensācijas mūsu zemniekiem, kuri nodarbojas ar piena ražošanu un pārstrādi.


Написать комментарий

Kirovs Lipmans pats ar savu tiesāšanos noveda AS Liepājas metalurgs līdz bankrotam, tad rindas kārtībā AS Grindeks kur Lipmans nemaksā dividendes, bet manipulē ar miljonu peļņu, taču līdzko Grindeks peļņu Lipmans atmazgās caur ab.lv banku, tā uzreiz gatavosies Grindeks maksātnespēja, kuru visticamāk norakstīs uz Ukrainas-krievijas-amerikas krīzi un sankcijām